Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області перебуває делегація Верховного Народного Суду Соціалістичної Республіки В’єтнам

28 вересня 2012 - 12:19

Делегація Верховного Народного Суду Соціалістичної Республіки В’єтнам на чолі з першим заступником його голови Данг Куанг Фіонгом  прибула до України та до Запорозької області зокрема з метою ознайомлення з роботою української системи правосуддя.

З членами  делегації сьогодні зустрівся голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. У зустрічі також взяли участь заступник голови Верховного Суду України Валентин Барбара, інші представники Верховного Суду України та голова Апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко привітав гостей  та висловив сподівання на плідну співпрацю між представниками системи правосуддя В’єтнаму та України, в тому числі і суддівського корпусу Запорізької області.

- За ініціативи Президента України в нашій країні відбувається реформа судової системи. Також  приділяється багато уваги покращенню фінансування судів, зміцненню їх матеріально-технічної бази. Але слід визнати, що на регіональному рівні, і особливо в районних судах, матеріально-технічний стан залишається незадовільним. Над цим необхідно ще працювати. В наших планах – створення Палацу Правосуддя в Запорізькій області. Влада визнає незалежність судів, але ми часто зустрічаємось з керівниками правоохоронної та судової систем, обговорюємо поточну ситуацію, і коли виникають проблемні питання, визначаємо спільну політику їх вирішення, - розповів голова облдержадміністрації.

Як повідомив Перший заступник Голови Верховного Народного Суду В’єтнаму Данг Куанг Фіонг, делегація, яку він очолює, дуже плідно попрацювала в рамках візиту з керівництвом та суддями Верховного Суду України, і сподівається на таку ж плідну співпрацю з представниками запорізького судівського корпусу.

- Сьогодні в Республіці В’єтнам також відбувається корінна реформа судової системи. Також у В’єтнамі триває процес реформування Конституції. Це дуже важливе завдання для нашої країни. Тому обмін досвідом з дружніми країнами для нас дуже важливий. Ми покладаємо великі надії на візит до України. В Запорізькій області нас цікавить перш за все організація роботи обласного апеляційного суду та районних судів, - повідомив Данг Куанг Фіонг.

Олександр Пеклушенко побажав в’єтнамській делегації суддів результативної роботи  та висловив надію, що їм вдасться не лише ознайомитися з роботою судів регіону, але й відвідати найкращі місця нашого краю.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників