Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ветерани - привілейована категорія населення»

28 вересня 2012 - 16:13

Урочисте зібрання з нагоди Дня ветерана та міжнародного Дня людей похилого віку відбулося в академічному обласному музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара. Зі святом запорізьких ветеранів привітав голова обласної державної адміністрації Олексанр Пеклушенко.

Як повідомив посадовець, нині в області проживає понад 530 тисяч ветеранів, людей, які потребують особливої уваги та підтримки з боку влади.

У зв’язку з цим очільник регіону зупинився на подальших напрямках роботи обласної влади,  які будуть спрямовані на покращення життя цієї категорії громадян.

- Ви - привілейована категорія населення і будете забезпечені всім найкращим – як у сфері охорони здоров’я, так і в системі соціального захисту,  - наголосив Олександр Пеклушенко.

За словами голови облдержадміністрації наразі обрано три пріоритетні напрямки. По-перше,  медичне забезпечення. Планується, що в кожній лікарні будуть працювати окремі зручні палати для ветеранів. По-друге, особлива увага буде спрямована на самотніх ветеранів. За ними будуть закріплені соціальні працівники. Також в області працюють над відновленням волонтерського руху підтримки ветеранів. І останнє, Олександр Пеклушенко повідомив, що нині розглядаються можливості відкриття в супермаркетах спеціальних відділів для ветеранів, куди людина може зателефонувати та замовити продукти.

- Самотня людина, яка не може самостійно відвідати торгівельний центр, має бути забезпечена всім необхідним. Ціни на продукти для них будуть суттєво нижчими від ринкових. Звісно, це буде збитковим для супермаркетів. Тому наразі ми відшукуємо кошти на компенсацію витрат з обласного бюджету, - повідомив представник обласної виконавчої влади.

З нагоди свята Олександр Пеклушенко вручив ряд нагород обласної державної адміністрації та побажав ветеранам здоров’я та молодості душі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також