Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко: „Один з головних пріоритетів у роботі облдержадміністрації – це взаємодія з бізнесом, з іноземними інвесторами”

5 липня 2005 - 15:10

Вітаючи німецьких партнерів, Ю.Артеменко відзначив великі зміни, які відбулися в Україні за останній час. „Нова команда, яку привів до влади Віктор Ющенко, підкреслив губернатор, головне завдання вбачає у виправданні довіри людей, виробленні чесних правил гри як в економіці, так і в політиці”.

Торкнувшись питань зовнішньоекономічних відносин Запорізького регіону, керівник області наголосив, що одним з пріоритетів у діяльності нинішньої облдержадміністрації є взаємодія з бізнесом, з іноземними інвесторами. В області практично щотижня відбуваються зустрічі з керівниками чи представниками іноземних фірм і підприємств, є ряд домовленостей і конкретних результатів. Наприклад, після плідної співпраці з польською фірмою невдовзі на Запоріжжі має відкритися нова меблева фабрика, яка надасть роботу майже 200 жителям області.

Безперечно, подальший розвиток співробітництва між торгово-промисловими палатами Магдебурга і Запоріжжя служитиме на користь обох країн.

У свою чергу керівник делегації К.Хікманн висловив задоволення розвитком співробітництва із запорізькими колегами, відзначив плідні взаємини із студентами і викладачами Запорізького національного університету і ЗНТУ, де, за словами гостя, „багато жадібних до знань молодих людей, які у ближчому майбутньому стануть нашими партнерами по бізнесу”. І водночас сказав, що „у співробітництві ми підійшли до тієї фази розвитку, коли потрібно займатися серйозними проектами і якомога швидше”. Одним із них цілком може стати спільне освоєння багатств узбережжя Азовського моря.

Напередодні гості побували у Бердянську, де зустрічалися з керівниками міськради, бізнесменами, ближче ознайомилися з цілющими властивостями лиманів і Азовського моря. Представники Магдебурга підкреслили, що місто-курорт має величезні потенційні можливості для розвитку туризму, оздоровлення людей. І їх необхідно якомога швидше використати з найбільшою користю для людей.

Магдебургська торгово-індустріальна палата у своїй діяльності найважливішим вважає традиції та інновації. І буде сповна їх використовувати для розвитку співробітництва регіонів України і Німеччини.

Ю.Артеменко передав німецькій стороні проект угоди про співробітництво між нашою областю та округом Магдебург. А К.Хікманн вручив губернатору пам’ятну медаль міста Магдебург.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області