Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувся І Міжнародний фольклорний фестиваль «Сила України» на запорізькій землі

12 липня 2005 - 15:55

У рамках фестивалю виступили фольклорні колективи та зірки естради з багатьох регіонів України і зарубіжжя, а саме: Руслана, Віктор Павлік, ансамбль „Воля”, „Козацькі забави”(Україна), «Здоб ші здуб» (Молдова), ”Крамбамбуля” (Білорусь),  „Балаган Лімітед” (Росія) тощо; були презентовані перспективні дитячі ансамблі народної творчості; відбулися Міжнародні матчі гігантів “Богатирські ігри” за участю найсильніших атлетів світу з України, Великобританії, США та Росії. Щодня в рамках фестивалю працював  ярмарок декоративно – прикладного мистецтва „Містечко майстрів”.

9 липня 2005 року відбулися виїзні концерти творчих  колективів у Веселівському, Приморському, Приазовському та Пологівському районах області.

Для гостей  та учасників фестивалю були організовані екскурсії до музею історії запорозького козацтва Національного заповідника “Хортиця”.

Урочисте закриття фестивалю з заключним гала-концертом та святковим феєрверком відбулося вчора увечері.

На урочистому закритті фестивалю з привітальним словом від уряду України, Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко звернувся віце-прем’єр-міністр України Микола Томенко.

Голова обласної державної адміністрації Юрій Артеменко висловив подяку всім організаторам, учасникам фестивалю, запевнив, що покладено добру традицію проведення фестивалю «Сила України» на запорізькій землі.

Голова облдержадміністрації зачитав лист-привітання від Президента України, в якому Віктор Ющенко підкреслив, що фестиваль «Сила України» - визначна подія в житті країни і він допоможе об’єднати зусилля всіх небайдужих до відродження центру українського козацтва, відкриє Україну для закордонних гостей та обміну культурним досвідом між країнами світу.

 

 Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі