Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації відвідав ВАТ «Дніпроспецсталь» та ВАТ «МК «Запоріжсталь»

12 липня 2005 - 15:43

Юрій Артеменко відвідав гіганти металургії Запорізького краю – ВАТ «Дніпроспецсталь» та ВАТ «МК «Запоріжсталь».

Своє знайомство з виробництвом голова облдержадміністрації розпочав з бесіди з керівником ВАТ «Дніпроспецсталь» Максимом Широковим та заступником голови правління підприємства Євгеном Барковим. Керівники підприємства поінформували Юрія Артеменка про стратегічні та економічні здобутки. Це, зокрема, збільшення обсягів реалізації продукції на 160% в порівнянні з минулим роком, вміла диверсифікація виробництва, яка дозволяє на фоні загального спаду в металургії утримувати високі виробничі показники.

Голові облдержадміністрації демонструють зразки продукції підприємстваНа підприємстві розроблена і працює п’ятирічна модель розвитку до 2009 року, яка також включає і впровадження інвестицій у виробництво. Наприклад, встановлення в копровому цеху прес-ножиців фірми «Akros» вартістю 1 млн. 860 тис. євро, будівництво нової печі вартістю 30 млн. євро в 3 цеху тощо.

Максим Широков наголосив, що керівництво намагається позбутися контактів з трейдерами, а працювати безпосередньо зі споживачами продукції.

Юрій Артеменко поставив керівництву кілька гострих запитань. Одне з них, зокрема, про невідповідно низьке податкове навантаження (при середньогалузевому 3,02%, у ВАТ «Дніпроспецсталь»  - 1,45%), на що голова правління відповів: «Будемо працювати ретельно в цьому питанні».

Голова облдержадміністрації разом з керівництвом підприємства побував у копровому цеху, цеху ад’юстажної (кінцевої) обробки металу, який не має аналогів в СНД.

Важливим моментом робочої поїздки, в якій взяв участь також начальник обласного управління МВС Віктор Бондар, було відвідання відвалів ВАТ «Дніпроспецсталь» в балці Середній. На місці розробки Юрій Артеменко, Віктор Бондар, керівництво підприємства побачили кинуту техніку. За пропозицією голови облдержадміністрації, начальник обласного управління МВС доручив слідчій групі, яка працювала на місці якнайшвидше провести обстеження кинутої техніки з метою транспортування її на штрафмайданчик і подальшого встановлення господарів. На відвалах встановлено пости державної охорони, що перешкоджають доступу сторонніх осіб на територію. ВАТ «Дніпроспецсталь» готове встановити огорожу навколо території відвалів, які належать підприємству, загальною площею 41 га. Юрій Артеменко наголосив, що розробка відвалів самим власником, тобто ВАТ «Дніпроспецсталь», допоможе покрити нестачу сировини у кількості 1400т щомісячно для нормального функціонування підприємства.

На ВАТ «МК Запоріжсталь», разом із заступником голови правління, технічним директором підприємства Олександром Путнокі, голова облдержадміністрації відвідав доменний, мартенівський цехи, цех гарячої прокатки. Як зазначив Олександр Путнокі - головний пріоритет – інвестування власних коштів на модернізацію виробництва. Це середньорічний показник – близько 500 млн. грв.

         Комбінат виробляє в середньому на рік:

-         чавуну - 3,1 млн. т.

-         сталі – 3,5 млн. т.

-         прокату – 3,2 млн. т.

На підприємстві працює близько 20 тисяч чоловік. «Запоріжсталь» впевнено тримає темпи виробництва, сплачуючи вчасно податки, беручи участь в соціальних програмах області, тримаючи перше місце по рівню заробітних плат в регіоні.

Комбінат має потужну соціальну базу. Одну із її складових показали Юрію Артеменку – виробничо-тваринницький комплекс, який збудовано за датською технологією. Тут переробляють зернові, масляні культури, є молочне, м’ясне виробництво (зокрема свинарський комплекс, де вирощують м’ясні породи свиней).  Ковбасна продукція відома у багатьох містах нашого регіону. Сировина для комплексу надходить з 5 сільськогосподарських господарств, які знаходяться в Запорізькій області та забезпечують роботою людей в районах області.

Відбулася також зустріч Юрія Артеменка з головою правління ВАТ «МК «Запоріжсталь» Віталієм Сацьким та керівництвом підприємства. Юрій Артеменко подякував Віталію Сацькому за внесок у розвиток Запорізького краю, підтримку І Міжнародного фольклорного фестивалю «Сила України», будівництво комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

        

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств