Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники „круглого столу” обговорили проект нового Закону України „Про державну службу”

14 липня 2005 - 15:46

Вступним словом розмову почав керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич, який виклав основні проблеми нинішньої ситуації з державною службою, які повинен усунути новий закон. Зокрема, він відзначив, що прийняття нового закону стане плідним кроком на шляху до професійної державної служби. Новий варіант проекту закону передбачає встановлення чіткого розмежування між політичними діячами та адміністративними службовцями, запровадження відкритого конкурсу зарахування на держслужбу, встановлення нових принципів оплати праці та пенсійного забезпечення, вироблення конкретних стимулів припливу молодих кадрів, побудову дисциплінарної системи відповідальності чиновників.

Про структуру та основні положення законопроекту доповів начальник управління державної служби Головного управління державної служби в Запорізькій області Вадим Заставний.

Відбулося жваве обговорення законопроекту. Конкретні пропозиції і зауваження висловили голова представництва Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Запорізькій області, голова міського клубу юристів Микола Погрібняк, доцент Запорізького юридичного інституту, кандидат юридичних наук Олександр Комісаров, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Сергій Кам”янченко, начальник юридичного відділу облдержадміністрації Олександр Міняйло, ряд заступників голів, керівників апаратів райдержадміністрацій.

Організатори „круглого столу”, якими були управління державної служби Головного управління державної служби в Запорізькій області та Запорізький центр перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств та організацій, відзначили високу активність учасників обговорення і запевнили, що всі зауваження і пропозиції будуть систематизовані і направлені до Головдержслужби та Верховної Ради.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств