Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «2013 рік має стати стартовим для модернізації залізничної галузі України»

31 жовтня 2012 - 15:27

4 листопада працівники залізничної галузі України відзначать своє професійне свято.  В Запоріжжі урочистості з нагоди Дня залізничника відбулися в музично-драматичному театрі ім. Магара. Працівників Запорізької дирекції залізничних перевезень ДП «Придніпровська залізниця» з професійним святом привітали керівники області та міста.

-  Професія залізничника входить до п’ятірки найважливіших, що відіграють важливу роль у розвитку економіки країни. За обсягами вантажних  перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євроазійському континенті. В Запорізькій області майже 87% вантажних перевезень та 10% пасажирських здійснює саме залізниця. Це говорить про важливість галузі для економіки країни та регіону. В галузі назріли певні проблеми, тому головне завдання, яке ставить сьогодні Президент, – це модернізація залізничного комплексу. Отже, 2013 рік має стати стартовим, базовим для модернізації залізничної галузі України, - зазначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

День залізничника в Україні відзначається щорічно 4 листопада. Саме 4 листопада 1861 року до залізничного вокзалу Львова прийшов перший поїзд на території сучасної України. Тож саме цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

Сьогодні шість українських залізниць - Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна, Придніпровська - з’єднують усі області країни.

У Запорізькій області Придніпровська залізниця нараховує 34 підприємства, 60 станцій, де працюють  12 тисяч залізничників. В регіоні залізнична мережа складає 989,5 км. Запорізька дирекція залізничних перевезень обслуговує великі промислові та сільськогосподарські підприємства та два порти: Запорізький річковий та Бердянський морський. За 9 місяців поточного року запорізькі залізничники забезпечили обслуговування 13,3 тис. пасажирів та відвантажили понад 11 тис. тонн вантажів.

 

 

Управління преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю