Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У п’ятницю 22 липня керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич з робочою поїздкою побував у Бердянському районі

27 липня 2005 - 11:00

Керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич  в приміщенні Бердянської райдержадміністрації за участю голови РДА  Анатолія Бабарики  провів прийом  громадян з особистих питань.

Згідно попередньої інформації на прийом   записалося 16 осіб.  Але чисельність тих, хто прагнув поспілкуватись  із представником обласної влади, в день прийому значно  зросла. Жителі Бердянського району  порушили широке коло питань: від  суто  особистих – про встановлення  телефону,   виділення майнового паю, тощо , до  загально громадських -  берегоукріплення у курортній зоні, опалення сільської школи у зимовий період, підтоплення   понад 100 житлових будинків у селі Осипенко.

Після завершення прийому Роман Дригинич, аналізуючи  звернення громадян, зазначив, що найбільше  турбують жителів  питання майнового розпаювання, соціального захисту,  роботи сільських комунгоспів, погашення заборгованості по заробітній платі. Він порекомендував голові Бердянської РДА зосередити увагу на  організації їх системного вирішення.

Також  керівник апарату ОДА Роман Дригинич провів робочу нараду з працівниками Бердянської РДА,  в ході якої   роз’яснив пріоритети діяльності місцевої влади. Зокрема,  він  зазначив, що  в числі критеріїв, за якими люди її  оцінюватимуть, показник погашення заборгованості із виплати заробітної плати, створення нових робочих місць, результативність роботи із зверненнями громадян. Щодо останнього показника Роман Дригинич   зауважив, що  з початку  цього року із Бердянського району до облдержадміністрації надійшло 59 звернень громадян, що становить приблизно 1,3 % від усіх звернень від жителів  області  і свідчить про  ефективну роботу  з ними  безпосередньо в районі. Втім, він порекомендував працівникам РДА  і надалі уважно ставитися до цих питань, оперативно  вирішувати їх   на місці.

 

Керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич, перебуваючи  у Бердянську з робочим візитом, завітав  до католицького храму Різдва Пресвятої Діви  Марії і поспілкувався з вікарієм  Бердянського приходу  отцем Здіславом Зайонцем.

Він ознайомився із ходом будівництва храму та  прилеглих служб, зокрема, медичного кабінету, їдальні для бідних, приміщення для зборів місцевої молоді. Отець Здіслав проінформував його про  результати благодійної  діяльності Бердянського приходу - організацію харчування для малозабезпечених, надання безкоштовної медичної допомоги, забезпечення ліками тощо. Також йшлося і про проведення  в  майбутньому культурних заходів у стінах храму – безкоштовних  концертів духовної музики, сольних виступів всесвітньо відомих виконавців класичної музики.

Роман Дригинич  щиро подякував  отцю Здіславу за  вагомий внесок  у справу соціальної підтримки малозабезпечених,  духовного  виховання молоді, підвищення  культурного  і духовного  рівня жителів  Бердянська.  Разом з тим він  звернув увагу вікарія Бердянського приходу  на  необхідність  реалізації завдань Президента України Віктора Ющенка  у питаннях консолідації , примирення та злагоди між представниками різних  релігійних конфесій  для досягнення  високої мети – благополуччя народу. Отець Здіслав запевнив, що його прихожани з любов’ю та розумінням  ставляться до  тих, хто не розділяє їх релігійних уподобань,  і   готові  до співпраці з  представниками різних релігійних напрямків.

Роман Дригинич та Здіслав Зайонц  розглянули питання про організацію  на базі Бердянського католицького приходу  конференції представників різних релігійних конфесій з питань консолідації  і дійшли висновку, що її  дату  буде визначено після  проведення додаткових консультацій з майбутніми учасниками.

 

Прес-служба  облдержадміністрації

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»