Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завод «Іскра» забезпечений замовленнями на продукцію на два роки

29 листопада 2012 - 16:52

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра». Очільник області ознайомився з продукцією заводу, поспілкувався з керівництвом  підприємства та трудовим колективом. 

КП «НВК «Іскра» - представник  оборонного комплексу держави, входить до складу Державного концерну «Укроборонпром» та включений до переліку об’єктів, котрі мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави. На підприємстві виробляються складні радіолокаційні системи, які експлуатуються в багатьох країнах світу. З 1997 року тут освоїли випуск інвалідних крісел-візків.

В останні роки на підприємстві склалася складна фінансова ситуація. Відсутність державних замовлень на продукцію  призвело до накопичення боргів, зокрема по заробітній платі. Але в 2012 році ситуація кардинально змінилася.

За 9 місяців 2012 року темп росту промислового виробництва  на «Іскрі» збільшився в шість  разів, обсяг реалізації склав 66,7 млн. грн. Як розповів директор КП «НВК «Іскра» Ігор Пресняк, у 2012 році підприємству вдалося повністю ліквідувати заборгованість по заробітній платі, зокрема  завдяки законам, прийнятим Верховною Радою, якими регулюються питання списання підприємствам оборонно-промислового комплексу заборгованостей.        

Ігор Пресняк подякував голові облдержадміністрації за підтримку у вирішенні проблем підприємства, та повідомив, що «Іскра» наразі забезпечена замовленнями на  два  роки  вперед.

Олександр Пеклушенко високо оцінив роботу керівництва підприємства та його колективу, завдяки якій  «Іскра» не лише подолав кризу у виробництві, але й досить впевнено дивиться в майбутнє.

- Я знаю багато підприємств, які  у таких складних обставинах просто здаються, виводять людей на роботу  та нарощують борги, сподіваючись, що держава все одно з ними розрахується. Ігор Степанович  та його героїчний колектив вчиняють по-іншому. Вони знаходяться в постійному пошуку розв’язання проблем. І це дозволяє підприємству жити не лише теперішнім днем, але й дивитися в майбутнє,  - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як зазначив очільник області, проблеми підприємств оборонного комплексу необхідно вирішувати системно на найвищому державному рівні.  Але є питання, які можна вирішити в більш стислі терміни. Так, від працівників заводу «Іскра» надійшло прохання посприяти у ремонті переходу через залізничну колію, яким щоденно користуються сотні працівників підприємства. Олександр Пеклушенко зв’язався з начальником Запорізької дирекції Придніпровської залізниці Віктором Списом, який запевнив голову облдержадміністрації, що це питання буде вирішено вже до кінця року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн