Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Боротьба з ВІЛ-інфекцією – обов’язок всього суспільства

30 листопада 2012 - 09:25

Боротьба з ВІЛ-інфекцією – обов’язок всього суспільства

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, цьогорічний девіз якого – «Толерантність, відповідальність та небайдужість – це внесок кожної людини в зупинку епідемії». З цієї нагоди в області проводиться низка заходів.

На сьогодні Україна знаходиться на першому місці в Європі за темпами поширення епідемії ВІЛ/СНІДу. Тільки за офіційними даними в країні проживають близько 124 тис. ВІЛ-інфікованих людей. Тому влада приділяє цьому питанню особливу увагу, впроваджуючи державні та регіональні програми з боротьби та профілактики ВІЛ/СНІДу.

- З 1991 року червона стрічка є головним символом боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу та солідарності з ВІЛ-інфікованими людьми. За ці роки стрічка стала втіленням активної громадянської позиції та небайдужості кожного, хто її носить, адже вона є ознакою небайдужості людини. Зупинити цю страшну хворобу ми можемо лише спільними зусиллями – влади, фахівців, громадськості, - зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко.

Як повідомив посадовець, з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом сьогодні, 30 листопада, в обласному центрі  відбудеться свічкова хода (початок о 16.00, збір біля годинника закоханих на бул.Шевченка). Аналогічні акції пройдуть по всій Україні. Крім того, в цей же день у торгівельному центрі «Ашан» з 16.00 до 19.00 триватиме акція від гаслом «Прояви свою небайдужість!»

Завершальним етапом стане концерт за участю молоді та студентів (вул.Патріотична, 49), який відбудеться 1 грудня, початок – о 14.00. У програмі – виступи талановитої запорізької молоді та акторів театру козацького бою «Запорозький спас».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також