Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Система цивільного захисту регіону підтвердила свою дієздатність та професійність

30 листопада 2012 - 09:58

В обласній державній адміністрації підбито підсумки проведення командно-штабних навчань з перевірки спільних дій у разі загрози та виникнення НС техногенного та природного характеру. Захід відбувся за участю першого заступника голови ОДА Віктора Ємельяненка та заступника голови робочої групи МНС України - заступника директора Департаменту цивільного захисту МНС України  Олександра Лещенка.

Протягом трьох дів запорізька команда відпрацювала шість планових та одне позапланове завдання. Серед планових – перекидання греблі ДніпроГЕСу, ліквідація наслідків підтоплення; відновлення транспортного сполучення,  перерваного через несприятливі погодні умови, рятування людей із заметів; відпрацювання ситуації з відривом криги з рибалками; переведення органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми ЄС ЦЗ області з режиму функціонування в мирний час у режим функціонування в особливий період; ліквідація наслідків надзвичайної ситуації на ПАТ «Запорізький оліяжиркомбінат». Позапланове завдання відпрацьовувалося на території Пологівського району і полягало в ліквідації наслідків падіння моторного літака на розподільчу станцію.

З підсумками навчань присутніх ознайомив заступник директора Департаменту цивільного захисту МНС України  Олександр Лещенко.

- У ході навчань ми були приємно здивовані рівнем організаційної готовності та матеріально-технічного забезпечення ваших підрозділів МНС. Загалом, існуюча система цивільного захисту регіону довела свою дієздатність та можливість виконувати поставлені завдання. Попередньо ми позитивно оцінюємо роботу  запорізької команди, - повідомив заступник голови робочої групи МНС України  О. Лещенко.

Найкраще були виконані завдання, які відпрацьовувались у другий день навчань, - відновлення транспортного сполучення через замети та  рятування рибалок з криги. За словами київського фахівця, ці ситуації характерні для області, тож вони відпрацьовані чітко, грамотно та без зауважень. Також довели свою професійність запоріжці, ліквідуючи наслідки падіння літака.

Разом з тим, коментуючи результати  виконання інших завдань, О.Лещенко озвучив ряд зауважень. Так, при перекиданні греблі ДніпроГЕСу потребує доопрацювання та уточнення обласний план евакуації із зони катастрофічного підтоплення.

При переведенні органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми ЄС ЦЗ області в режим функціонування в особливий період виникла проблема з матеріально-технічним обладнанням позаміських пунктів управління. Проте ця проблема є спільною для всіх територій країни.

Також потребує вдосконалення робота підрозділів МНС на техногенно-небезпечних об’єктах. У зв’язку з цим зауваженням прийнято рішення про проведення виїзних навчань безпосередньо на підприємствах регіону.

- Ми почули всі зауваження. Будьте певні, ми підійдемо відповідально до ліквідації цих недоліків і в подальшому будемо тільки підвищувати рівень професійності, - підбив риску Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров