Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональний фонд підтримки підприємництва допомагає малому та середньому бізнесу реалізувати проекти

28 грудня 2012 - 09:07

Регіональний фонд підтримки підприємництва допомагає малому та середньому бізнесу реалізувати  проекти

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, на якому  розглянуто підсумки роботи регіонального фонду підтримки підприємництва за 11 місяців поточного року.

З особливостями роботи фонду учасників заходу ознайомив генеральний директор ДО «РФПП»  Володимир Степаненко.

За його словами  фонд співпрацює з підприємцями у двох напрямках: фінансова та інформаційна підтримка.

Протягом 2012 року на конкурсній основі забезпечена часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами, які надаються на реалізацію інвестиційних проектів. Надано  співфінансування переможцям проектів обласного конкурсу регіонального розвитку, на що з обласного бюджету спрямовано 60 тис. грн. Також  200 тис. грн. виділено на фінансування кращих бізнес-планів. Крім того, за кошти фонду проведено регіональні конкурси на кращий дозвільний центр, кращого державного адміністратора тощо.

За сприяння фонду в області створені і працюють громадська організація «Центр розвитку молодіжного підприємництва «Актив» та бізнес-інкубатор «Стимул» м. Токмак.

Окрім цієї роботи організація активно співпрацює з різноманітними міжнародними проектами, зокрема, щодо сертифікації системи в зеленому туризмі (аплікат проекту Агентство розвитку м. Кавала, Греція) та створення мережі бізнес-інкубаторів Чорноморського регіону (аплікат організація з розвитку сектора малих підприємств при Міністерстві економіки Молдови, Кишинів). Завдяки цій співпраці у наступному році в область має надійти понад 2 млн. грн.. іноземних інвестицій  в якості донорської допомоги.

Нині спеціалісти фонду працюють над розробкою Комплексної програми розвитку малого підприємництва на 2013-2014 роки.

Також у поточному році діяльність фонду була спрямована на інформаційну підтримку підприємців:  проведено 89 тематичних семінарів, оновлено web-cайт, на якому розміщена «Мапа підприємництва»,  забезпечена постійна робота «гарячої  лінії» для підприємців, щосереди в обласному дозвільному центрі працює спеціаліст фонду. Крім того, було надано 185 консультацій, відновлена робота обласного Бізнес-центру.

- Приємно відзначити, що робота фонду приносить конкретні результати та впливає на покращення бізнес-середовища регіону. Ваші спеціалісти надають практичну підтримку представникам малого та середнього бізнесу. В цій корисній роботі ви завжди можете розраховувати на підтримку керівництва обласної державної адміністрації, - запевнив  Петро Гончарук.

 

Довідково: з 2001 року державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва» надає інформаційну та фінансову підтримку малому та середньому бізнесу. За час його роботи було профінансовано понад 140 підприємницьких проектів на суму 6,4 млн. грн. У результаті було створено близько 1300 нових робочих місць та збережено  1000 робочих місць.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області