Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно- культурні товариства підбили підсумки року

28 грудня 2012 - 10:32

Національно- культурні товариства  підбили підсумки року

Напередодні новорічних свят у ПК «Орбіта» відбулася урочиста зустріч представників національно-культурних товариств м. Запоріжжя та Мелітополя.

З прийдешніми святами представників болгарських, польських, єврейських, грецьких, татарських, чеських, грузинських, чеченських громад привітала начальник відділу у справах національностей та релігій обласної державної адміністрації Ірина Панькіна.

- Зберігаючи культуру та традиції власного народу, тим самим ви створюєте унікальний багатобарвний колорит Запорізького краю. Керівництво обласної державної адміністрації високо цінує вашу роботу та завжди підтримуватиме ініціативи національно-культурних товариств, які спрямовані на об’єднання  громадян та досягнення міжнаціональної злагоди, -  звернулась до присутніх Ірина Панькіна.

Учасники зустрічі підбили підсумки спільної роботи обласної влади та національно-культурних товариств у 2012 році. Так,  значною подією року, що минає, стало проведення фестивалю «Ми - українські», який дійсно об’єднав представників різних національностей в єдину спільноту. Також було проведено ряд фестивальних заходів у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську. Крім того,  підготовлено видання презентаційного альбому про діяльність національно-культурних товариств області, газети «Асирійські новини», підготовлено випуск телепрограми «Родина» тощо. У поточному році за підтримки облдержадміністрації проведено олімпіади знавців російської, новогрецької, болгарської мов.

У рамках  зустрічі відбулася презентація новоствореного Фонду національних культур кавказьких народів «Ми - українці».

За вагону підтримку у проведенні заходів від імені національно-культурних товариств висловила подяку обласній владі керівник центру татарської культури «Алтин-Ай» Рахіма Ахмерова. За сумлінну роботу та небайдужість до збереження культури народів, які проживають на території регіону, представники національно-культурних товариств вручили Ірині Панькіній орден «Співдружність».

Вечір завершився святковим концертом, де на сцені представники різних культур привітали один одного з новорічними святами так, як це прийнято на їх історичній Батьківщині.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни