Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд вимагає до нового року максимально виплатити людям заборговану зарплатню

28 грудня 2012 - 14:11

Уряд вимагає до нового року максимально виплатити людям заборговану зарплатню

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська провела всеукраїнську селекторну нараду з питань виплати заробітної плати та погашення заборгованості із неї. Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Відкриваючи нараду, Міністр соціальної політики України Н. Королевська повідомила, що протягом IV кварталу поточного року суттєво зросла заборгованість працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджеті. Так, станом на 01.11.2012 сума боргу складала 240 млн. грн., а станом на 01.12.2012 – вже 476 млн. грн.. За оперативними даними з регіонів, нині цю суму вдалося знизити до 213 млн. грн. Суттєві борги мають підприємства Луганської, Харківської, Івано-Франківської, Тернопільської, Сумської областей та м. Києва.

- Згідно ваших заявок Уряд виділив 3 млрд. грн.. на погашення  заборгованості. Кожен керівник обласної виконавчої влади має особисто простежити, щоб ще до нового року ці кошти реально отримали  працівники підприємств-боржників. У новорічну ніч родини не мають залишитись без свята, - наголосила Н. Королевська.

Також стурбованість урядовця викликає ситуація з виплатою заробітних плат працівникам комунальних підприємств. Якщо 01.11.2012 їх сума боргу  становила 47 млн. грн., то 27.12.2012 вона збільшилась до 88 млн. грн.. Ситуація ускладнюється тим, що, за попередніми даними, на 1 січня ця сума збільшиться ще на 3 млн. грн. Наростити борги планують комунальні підприємства Луганської, Донецької, Житомирської областей та м. Києва.

Щодо Запорізької області Андрій Гамов повідомив, у бюджетній сфері регіону борги відсутні. Однак на комунальних підприємствах в області також існують заборгованість. Станом на 27.12.2012 15 КП заборгували працівникам 3,9 млн. Разом з тим, представник обласної виконавчої влади запевнив представника Уряду, що до кінця року на 12 з них борги будуть частково або повністю погашені. Таким чином, станом на 1 січня в області матимуть борги  8 комунальних підприємств  на суму 1,2 млн. грн.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області станом на 28.12.2012 (за оперативними даними) склала 42,2 млн. грн. і зменшилась з початку року на 6,5 млн. грн.  Майже 75 % від загальної суми боргів утворені на підприємствах державного сектору економіки.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни