Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде посилена робота з боржниками за послуги ЖКГ

30 січня 2013 - 11:46

В області буде посилена робота з боржниками за послуги ЖКГ

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Генадій Темник провів всеукраїнську селекторну нараду з питань проходження опалювального сезону та забезпечення розрахунків підприємств за спожитий природний газ. В Запорізькій селекторній студії ВАТ «Укртелеком» працював заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Насамперед урядовець повідомив, що за прогнозами синоптиків днями по території України пройде циклон, який зумовить сильні опади. Відтак керівники регіонів мають забезпечити адекватне реагування та якісно організувати роботу з ліквідації можливих наслідків несприятливих погодних умов. У цьому контексті Геннадій Темник відзначив роботу, яка була проведена минулих вихідних у Запорізькій області. Після снігопаду 25 та 26 січня, який супроводжувався сильними поривами вітру, протягом доби в регіоні було відновлено електропостачання, а також забезпечено вільний проїзд автошляхами державного та обласного значення.

Взимку особливої актуальності набуває питання розрахунків споживачів за природний газ. Зокрема, в рамках селекторної наради була розглянута ситуація на підприємствах комунальної теплоенергетики, які загалом накопичили борг понад 12,6 млрд. грн. Найбільшими боржниками є підприємства Дніпропетровської (1,5 млрд. грн..), Донецької областей (1,5 млрд. грн..) областей та м. Києва (1,3 млрд. грн..).

За даними заступника голови Запорізької ОДА Петра Гончарука, загальна заборгованість підприємств ТКЕ в області складає понад 406 млн. грн. При цьому посадовець висловив занепокоєння рівнем розрахунків населення за послуги житлово-комунального господарства, від своєчасності яких залежить і стан розрахунків підприємств теплоенергетики за газ. Нині загальний борг жителів області за послуги ЖКГ складає 709,7 млн. грн. Найгірше розраховуються в Оріхівському (92,7%), Бердянському (87%), Гуляйпільському (94%) та Токмацькому (94%) районах.

По завершенні всеукраїнської селекторної наради відбувся обласний селектор, на якому керівники районів отримали ряд завдань – посилити роботу з боржниками та зробити її більш ефективною, а також забезпечити економію енергетичних ресурсів. Йдеться про виконання завдань, зафіксованих у енергетичних паспортах, які розроблені та затверджені для кожної окремо взятої території області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни