Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комбінат «Запоріжсталь» продовжує модернізацію виробництва

30 січня 2013 - 14:38

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у відкритті першого етапу модернізації вагового господарства сталеплавильного виробництва на МК «Запоріжсталь». Інвестиції в нову ваговимірювальну систему склали 3 млн. грн.

Програма поетапної модернізації вагового господарства на комбінаті «Запоріжсталь» розпочалась у вересні 2012 року. До цього моменту зважування сировини, феросплавів та шихтових матеріалів здійснювалось на застарілих механічних важільних вагах. У результаті впровадження першого етапу модернізації вагового господарства встановлено сім тензометричних залізничних ваг вантажопідйомністю від 10 до 200 тонн.

- Завдяки встановленню нової ваговимірювальної системи з’явились нові можливості управління виробництвом, адже відтепер можна подивитися та оцінити результати роботи кожної зміни та бригади. Для цього ми встановили одну з кращих та сучасних систем у світі, яка мінімізує втручання у виробничий процес працівників комбінату. Ця модернізація є фундаментом, на якому в буде будуватися подальше наведення ладу на виробництві, підвищиться ефективність роботи підприємства. Наразі ми переходимо до реалізації другого етапу модернізації, який включатиме в себе встановлення ще понад десяти сучасних ваговимірювальних систем в інших напрямках виробництва. І головне: реалізація першого етапу – це результат роботи працівників комбінату, адже вони зробили 80% всієї роботи, - підкреслив Ростислав Шурма.

За словами керівника підприємства, нова електронна система зважування сировини та витратних матеріалів дозволяє проводити точний вимір, облік та контроль вантажопотоків. До сьогодні погрішність зважування складала до 2%, нині ж на нових вагах - 0,1-0,5%.

Від імені голови облдержадміністрації трудовий колектив та керівництво комбінату привітав заступник очільника регіону Петро Гончарук.

- Останнім часом комбінат «Запоріжсталь» постійно впроваджує новітні технології, і для обласної влади це дуже важливо, адже «Запоріжсталь» - це промисловий лідер Запорізького краю. На цьому підприємстві працюють близько 18 тис. запоріжців, від «Запоріжсталі» залежить ВВП регіону, не можна забувати й про соціальний аспект. Тож від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенко передаю слова вдячності та привітання всьому трудовому колективу підприємства, - зазначив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку