Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влітку питну воду на Балабино, Кушугум та Малокатеринівку подаватиме нова насосна станція

31 січня 2013 - 11:03

В обласній державній  адміністрації відбулася робоча нарада з питань реконструкції перекачувальної насосної станції на магістральному водогоні від Запоріжжя до селищ Балабино, Кушугум та Малокатеринівка Запорізького району, яку провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Максим Шахов поінформував про обсяги робіт, які нині вже виконані на об’єкті. Зокрема, на станції встановлені насоси і трансформатор, вивчається можливість оптимального прокладання під’їзних шляхів та підключення до водопостачання. Крім того, у ході монтажно-будівельних робіт з’ясувалась необхідність коригування проектно-кошторисної документації, оскільки в проекті не була врахована вартість автоматизованої системи.

Поки що проблемним залишається питання погодження проекту та підключення станції до електричних мереж. ВАТ «Запоріжжяобленерго» тільки на поточному тижні має надіслати нові техумови, згідно яких і буде проводитись корегування.

- Фактично виділити кошти на добудову станції ми зможемо після винесення питання фінансування на засідання чергової сесії облради, яке відбудеться в лютому. До цього часу маємо врегулювати всі проблемні моменти та напрацювати дорожню карту поетапного подальшого руху, щоб всі учасники процесу розуміли де чия сфера відповідальності, - наголосив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

У цьому контексті було порушено питання необхідності реконструкції водопровідних мереж у Кушугумі, адже після підключення нової насосної істотно підвищиться тиск у трубах. Тож, найближчим часом представники Кушугумської сільради та КП «Облводоканал» мають провести ретельне дослідити це питання, з’ясувати можливі загрози та можливості для  врегулювання цього питання.

Щодо строків пуску перекачувальної насосної станції на нараді було підтверджено – роботи мають бути завершені навесні 2013 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств