Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Селекторна нарада

31 серпня 2005 - 16:05

Як з’ясувалося, в середньому ціна на цукор в нашій області складає 3 гр. 58 коп.(по Україні 4 гр. 15 коп.). За рейтингом Запорізька область на 22 місці. Реально ж ціна на цукор має складати 3 гр. 30 коп. Втім, далеко не всі  підприємства-оптовики виконують свої зобов’язання, дані керівництву області і не поспішають знижати ціни. Зволікають і  керівники окремих районів, на території яких ринкова ціна на цукор залишається в межах 3.60 – 3.80. Причому, як на селекторній нараді зазначив О. Сін, вони самі вибирали оптовиків-постачальників, а отже тепер несуть персональну відповідальність. Таких голів райдержадміністрацій О.Сін зобов’язав зробити все від них залежне, щоб у короткий термін стабілізувати ціни на цукор, який реалізується по держрезерву. За квотою області виділено 3 тисячі тонн. Її треба вибрати до 05.09.05. Станом на 8 годину середи було викуплено близько 69%. Тож на селекторній нараді  були визначені оптовики, які спроможні вибрати решту солодкого товару. За прогнозами фахівців ціна на цукор буде падати.

 

Якщо за рейтингом ціни на цукор в нашій області найнижчі, то у порівнянні з іншими регіонами України ціни, зокрема, на яловичину, свинину і гречку – в першій п’ятірці лідерів. Приміром, ціна на яловичину, в середньому, у нас становить 21.13, в Україні  19.69, на свинину у нас – 26.87, в Україні 24.30, на птицю – 15.15, в країні 14.25, на гречку, відповідно, 3.79,- 3.51. На селекторній нараді й це питання також було взяте під контроль. Місцевим районним керівникам доручено стабілізувати ситуацію.

 

Що ж стосується третього питання, яке обговорювалося на селекторній,- про погашення боргів населенням за житлово-комунальні послуги за рахунок вкладів в Ощадбанк колишнього СРСР, що тепер стало можливим завдяки рішенню уряду, то головне, що належить зробити в першу чергу, так це роз’яснити людям сам механізм цього нововведення. Плануються відповідної тематики роз’яснювальні публікації в газетах, передачі на радіо й телебаченні.

 

                                                                          Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору