Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізький Січовий колегіум вартий особливої уваги влади»

19 лютого 2013 - 15:38

Напередодні свята захисників Вітчизни голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав Запорізький Січовий колегіум та провів для його вихованців урок мужності.

- Мужність неможлива без філософії добра та патріотизму. У зв’язку з цим я хочу, щоб ви розуміли головне – не буває Батьківщини поганої чи доброї, Вітчизну не обирають. У ваших батьків, дідів, прадідів Батьківщиною був Радянський Союз. Ми вірили цій країні, а наші діди та прадіди боронили її. Вони воювали не   за комуністів, вони воювали за свою країну,  за свою Вітчизну. І коли сьогодні хтось розповідає, що ті, хто стріляв у спини наших дідів – це герої, я вважаю, що це аморально по відношенню до пам’яті наших предків, -  такими словами Олександр Пеклушенко розпочав Урок мужності.

Попри те, що урок був присвячений Дню захисника Вітчизни, теми, які голова облдержадміністрації обговорив з учнями Січового колегіуму, були дуже різноманітними: від стану економіки регіону до перспектив розвитку культурної сфери Запорізького краю. В учнів навіть була можливість поспілкуватися в телефонному режимі з міністром освіти Дмитром Табачником.

Як зазначив Олександр Пеклушенко, владна команда країни сьогодні працює у дуже тісному взаємозв’язку. Щоб довести це, він запропонував подзвонити комусь із міністрів. Учні колегіуму  обрали для спілкування   міністра освіти. Як зазначив під час телефонної розмови Дмитро Табачник, 2013 рік Президент України оголосив роком дитячої творчості, тому саме цей напрямок буде одним з пріоритетів у освітянській галузі. Користуючись нагодою, міністр  запросив учнів колегіуму до Києва, де 28 лютого відбудеться унікальний фестиваль дитячої творчості «Країна юних майстрів».

Як розповіла директор Січового колегіуму Валентина Єршова, розвиток творчого потенціалу кожної дитини – головний постулат діяльності педагогічного колективу. Створення оптимальних умов   для індивідуального розвитку – основне завдання цього учбового закладу. До речі, якісну освіту в ньому отримують не лише жителі Запоріжжя, а й діти з сільської місцевості. Учні колегіуму  мають можливість більш глибоко вивчати філологію, історію, математику, а також брати активну участь у творчому житті шкільної громади. Діти за бажанням навчаються співу, грі на музичних інструментах, писанкарству, танцям, вишивці,  археології, фотографічному мистецтву. Збереження культури та історії рідного краю – напрямок, який є пріоритетним в організації як учбового, так і позашкільного процесів у  колегіумі.

Для голови облдержадміністрації учні  організували невеличку екскурсію закладом. Розповідали не лише про досягнення, але й про проблеми та мрії. Головна мрія викладачів та вихованців колегіуму – отримати нове помешкання. Олександр Пеклушенко пообіцяв детально вивчити це питання. Також голова облдержадміністрації звернув увагу на низку інших проблем, які потребують допомоги з боку обласної влади.

- Запорізький січовий колегіум вартий особливої уваги влади. Цього варті перш за все його вихованці. В очах цих дітей я побачив упевненість у майбутньому України. Дивовижний колектив, дивовижні діти та дивовижно слабка матеріальна база. Влада знайде сили та можливості, щоб змінити цю ситуацію на краще. Переконаний, що вже 1 вересня учні та педагоги колегіуму відчують ці зміни на собі, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Обладнання спортмайданчика, благоустрій території, оновлення обладнання для кухні – серед першочергових завдань, які окреслив голова облдержадміністрації. А ось подарунком вихованцям до прийдешніх свят від голови облдержадміністрації стане поїздка до Закарпаття, про яку Олександр Пеклушенко домовився зі своїм закарпатським колегою. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби