Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Губернатор дав коментар подіям щодо відставки Уряду та Секретаря РНБО.

8 вересня 2005 - 16:15

 

      Зокрема, він  зауважив, що  висловлює власну  точку зору на  це  питання, а не  позицію Президента. Оскільки  ще не встиг  поспілкуватись  з Віктором Ющенком, а побачить його  вже   завтра на нараді, на  яку  той   збирає  губернаторів всіх областей. На цій нараді йтиме мова про ситуацію, яка склалась в країні після відомих політичних рішень.

 

   Юрій Артеменко зазначив, що, за аналогією з військовою термінологією,   відбулася відставка  начальників штабів. І тепер головнокомандувач – Президент Ющенко  збирає  губернаторів – польових командирів, щоб  окреслити і обговорити  стратегію і тактику подальшої взаємодії у нових політичних умовах.

 

   Разом з тим губернатор наголосив, що рішення Президента  про відставку Уряду та  Секретаря РНБО правильне.  Він підкреслив, що управління країною не втрачене, оскільки вже призначений виконуючий обов’язки Прем’єр-міністра  Єхануров. До того  ж,  Кабмін буде виконувати свої функції до призначення нових посадовців. Також збережена  вертикаль виконавчої влади на місцях.

 

    Губернатор не виключає, що більшість міністрів залишаться на своїх посадах і за нового Уряду, тому що довели свій високий професіоналізм і компетентність. Втім, Юрій Артеменко  відмовився робити конкретні політичні прогнози, вважаючи цю справу невдячною.

 

   Що ж до своєї подальшої діяльності на посаді голови ОДА, Юрій Артеменко  повідомив, що   регламентний комітет Верховної Ради, нарешті, задовольнив його заяву про зняття з нього повноважень народного депутата у зв’язку з виконанням  обов’язків губернатора. Тепер він не має законодавчих перепон для втілення  справи, дорученої йому Президентом. На запитання журналістів, як він уявляє свою власну долю, голова облдержадміністрації відповів:

 

-         Я не піду з цієї посади, якщо  не буде на це воля Президента, - сказав Юрій Артеменко. - До того ж я пишаюсь своїм внеском у ті позитивні зрушення, які сьогодні відбуваються  в нашому регіоні, відчуваю підтримку і розуміння тисяч людей. І коли мені натякають, що я, мовляв, чиясь креатура, я відповідаю абсолютно щиро і чесно: «Я - креатура запоріжців»..

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби