Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада підготує пропозиції до законопроектів та нормативних актів, передбачених Національним планом дій на 2013 рік

28 березня 2013 - 17:07

12 березня Указом Президента України затверджено  Національний план дій на 2013 рік з реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки. Він передбачає підготовку низки законопроектів та нормативних актів з урахуванням специфіки регіонів. Національним планом дій визначено 75 конкретних завдань  органам влади на місцях.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко під час засідання колегії облдержадміністрації.

- Перед нами поставлено низку завдань, спрямованих на глибоке впровадження реформ на якісно нових засадах. Мова йде, в першу чергу, про якісні реформи, які стосуються міжбюджетних відносин, модернізації охорони здоров'я та забезпечення доступної якісної освіти для дітей і молоді, підвищення стандартів життя, умов ведення бізнесу, в тому числі - завершення роботи з упорядкування надання адміністративних послуг, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, необхідно  продовжити системну роботу в напрямку реформування енергетичного сектору економіки області, забезпечення комплексного реформування житлово-комунальної сфери й розвитку транспортної інфраструктури. Також треба включити в роботу найбільш ефективні механізми й інструменти з реалізації аграрної політики, в основі якої лежить реформа земельних відносин і відродження села.

Цього року буде продовжено активну роботу, спрямовану на подальшу реалізацію національних проектів та залучення інвестицій з акцентом на реалізацію енергозберігаючих проектів.

- З моменту затвердження Національного плану на 2013 рік він є «дорожньою картою» з упровадження реформ у регіоні. По-перше, за кожним напрямом Національного плану дій необхідно розробити детальний план конкретних заходів. Акцентую увагу, що обласна влада визначила основні пріоритети роботи на 2013 рік, і реформування основних галузей життєдіяльності регіону в жодному разі не повинно йти в розріз з нашими планами. Навпаки, процеси реформування повинні максимально підсилити ефективність роботи влади за пріоритетними напрямами, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Посадовець підкреслив, що треба визначити об'єктивні критерії оцінки ефективності роботи з реалізації завдань Національного плану – індикатори виконання, за якими буде реально оцінюватися робота з упровадження реформ.

- Ефективне реформування можливе лише за умови системного діалогу влади й суспільства. Тому прошу керівників робочих груп регіонального Комітету з економічних реформ та керівників територій області забезпечити проведення масштабної роз'яснювальної роботи щодо змісту Національного плану дій. Для цього необхідно залучити представників науки, незалежних експертів і практиків, а також громадські організації, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Найважливішим завданням залишається підготовка конкретних пропозицій до законопроектів та нормативних актів, передбачених Національним планом на 2013 рік з урахуванням регіональної специфіки.

- Сьогодні з метою організації виконання поставлених Президентом завдань з реалізації Національного плану дій триває робота з підготовки  розпорядження облдержадміністрації, яким будуть передбачені конкретні доручення профільним підрозділам та територіям області. Особлива роль у процесі реалізації реформ приділяється керівникам міст і районів області. На завершення хочу відзначити, що нас чекає серйозна і відповідальна робота, оцінку якої дадуть не тільки на державному рівні, а й, у першу чергу, - жителі Запорізької області, - підсумував Віктор Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору