Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учні – кращі знавці української мови

29 березня 2013 - 10:49

Запорізькі учні – кращі знавці української мови

У м. Запоріжжя завершилася Всеукраїнська олімпіада з української мови та літератури, яка проводиться Міністерством освіти і науки України, Департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Учасниками олімпіади були учні загальноосвітніх навчальних закладів з усіх регіонів – переможці обласних олімпіад з української мови і літератури та фінального етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка.

- Загалом у заключному етапі олімпіади взяли участь 151 учень з усіх регіонів України, крім представників Житомирської області, які не встигли вчасно прибути через снігопад. Приємно відзначити, що цього року запорізька команда була найчисельнішою – 12 учасників. При цьому дев’ять з них вибороли призові місця – це найбільше нагород серед регіонів і вперше такий високий результат за всю історію проведення олімпіади, - повідомив  заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту  ОДА Віктор  Захарчук.

За підсумковим протоколом журі визначено переможців, які здобули найвищі оцінки під час усіх випробувань. Так, лауреатами дипломів І ступеня стали учениця Малобілозерської естетичної гімназії «Дивосвіт» Дар’я Шовкопляс та вихованка Запорізької гімназії №31 Ілона Хандюк.  Диплом ІІ ступеня отримала учениця Приазовської різнопрофільної спеціалізованої школи №1 «Азимут» Аліса Канарова, а лауреатами диплому ІІІ ступеня стали шість запорізьких учнів: Дар’я Богатирьова та Марія Шиманович із Бердянської спеціалізованої школи №16, Ірина Касьяненко (Приморська спеціалізована школа №1), Анастасія Маруфенко та Ольга Міненко (Запорізький колегіум «Елінт»), Юлія Нудьга ((Веселівська районна гімназія).

Під час урочистого закриття олімпіади голова журі професор Національного університету імені Драгоманова, доктор філологічних наук Олександр  Леута вручив дипломи  переможцям. Також всі учасники олімпіади отримали від оргкомітету цінні подарунки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни