Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З 1 квітня служба екстреної медичної допомоги регіону почне працювати під єдиним центром управління

29 березня 2013 - 13:34

З 1 квітня служба екстреної медичної допомоги регіону почне працювати під єдиним центром управління

Про реалізацію Закону України “Про екстрену медичну допомогу” в Запорізькій області на засіданні колегії облдержадміністрації поінформував заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

З 1 квітня служба екстреної медичної допомоги регіону почне функціонувати під єдиним центром управління, що дозволить суттєво скоротити час доїзду бригад ШМД та підвищити якість обслуговування пацієнтів.

Для організації роботи нової системи екстреної допомоги вжито ряд заходів. Зокрема, завершена передача цілісних майнових комплексів рухомого, нерухомого майна підрозділів швидкої медичної допомоги з комунальної спільної власності територіальних громад районів до спільної власності територіальних громад області. На сесії облради прийнято відповідне рішення про створення комунальної установи “Територіальне медичне об’єднання “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, визначена його структура та затверджено штатний розпис.

За словами Андрія Запорожченка, нині знайдено шляхи вирішення проблеми щодо укомплектованості служби лікарями та медичним персоналом швидкої та невідкладної медичної допомоги. Кількість штатних одиниць системи екстреної допомоги складає понад  2,6 тисяч.

У поточному році в обласному бюджеті передбачено 90 млн. грн. на фінансування екстреної медичної допомоги, а також закладено кошти на придбання засобів зв’язку та GPS-навігаторів.

- Ми проводимо щоденний моніторинг часу доїзду бригад швидкої медичної допомоги в усіх адміністративно-територіальних одиницях області. Норматив доїзду бригад швидкої медичної допомоги в населених пунктах витримується у 86 % - 88 % викликів, - повідомив А. Запорожченко.

Нині служба екстреної медичної допомоги забезпечена паливно-мастильними матеріалами, медикаментами та наркотичними засобами.

Коментуючи доповідь посадовця, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відзначив, що найголовніше у цій роботі  – не нашкодити: «Перехід до нових стандартів та системи має проходити поступово, без руйнування вже існуючих напрацювань».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність