Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гвардія революції

27 вересня 2005 - 17:00

 

 

 

 

В облдержадміністрації відбулося нагородження наших земляків, учасників помаранчевої революції відзнакою Президента України «Гвардієць революції» І і ІІ ступенів.

 

 

            Сьогодні увечері в облдержадміністрації зібралися наші земляки, в житті яких, образно кажучи, був Майдан. Одні з них відстояли на Майдані з першого до останнього дня. Інші в помаранчевому революційному Києві бували наїздами, адже їм роботи вистачало й тут, на місці, в Запоріжжі, райцентрах і селах області, де тоді, згадайте, ледь не на кожному кроці стояли, так звані в народі, «бандморди» із біло синім забарвленням і панували сепаратистські ідейки. Та попри все, були тут і свої Майдани, які ці люди організовували і піднімали. Певно, сьогодні немає сенсу порівнювати – кому було важче і хто зробив більш вагомий внесок у революцію. Треба віддати належне й тим, хто витримав усі випробування: моральні, фізичні і, не без того, навіть погодні – на Майдані та вулицях столиці, а також й тим, хто не цурався своїх ідейних переконань тут, зокрема, в Запоріжжі, де носити помаранчеву стрічку уже вважалося героїзмом… Майдан – то вже сторінка історії. І навіть нинішнє деяке розчарування не спроможне її скасувати, звести нанівець ідейну сутність помаранчевої революції, як дехто того хоче. Так! Ми всі тоді воліли якнайшвидше покінчити з кучмізмом і раптом прокинутися  в зовсім іншій країні – без злиднів і жебраків, без чиновників-корупціонерів, мріяли бути щасливими й вільними, нічім не відрізнятися від наших сусідів європейців. Проте, не так все швидко виходить, як того хотілося.

 

 

            - Тепер, - як сказав на цих зборах гвардійців помаранчевої революції голова облдержадміністрації, голова обласної організації політичної партії «Народний Союз «Наша Україна» Юрій Артеменко, - після Майдану кожен пішов своїм шляхом. Чиїсь надії виправдалися. І таких, сподіваюся, переважна більшість. А дехто – впав у відчай. Їм я хочу сказати: не втрачайте надію, давайте разом працювати, ми все здолаємо. Майдан для всіх нас, - як найяскравіший епізод нашого життя, - залишиться з нами назавжди.

 

 

          Головне – не втрачати оптимізму. В часи помаранчевої революції, коли було занадто важко, чи якісь проблеми, зазвичай говорили: «Нас багато і нас не подолати!». Тож, нинішня відзнака Президента «Гвардієць революції» буде постійно нагадувати про той час, додавати наснаги й впевненості у своїх силах, революційної дисциплінованості.

 

 

         - Цей знак, - пояснив тільки-но нагородженим запорізьким гвардійцям революції Вадим Камінський, член виконкому Всеукраїнської громадської організації «Наша Україна», - запровадила рада польових командирів Майдану. Це люди, які тримали багатотисячну масу народу на Майдані в організованому стані, стояли на заваді всіляким провокаціям. Як на мене, цей факт говорить сам за себе і, очевидно, не потребує подальших коментарів. Нас багато і нас не подалати!  

 

 

                                                                                            Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону