Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За недостовірну інформацію лідеру соціалістів доведеться вибачитись.

3 жовтня 2005 - 09:15

          Апеляційний суд Запорізької області  визнав  недостовірною інформацію лідера соціалістів Сергія  Кузьменка щодо джерел фінансування передвиборчої кампанії народного депутата Артеменка  і зобов’язав розповсюдника цієї інформації оприлюднити  її спростування.

 

          Нагадаємо, що  в Запорізькому щотижневику «Істеблішмент» в №9 від 24-30 березня 2005 року було опубліковано інтерв’ю з керівником Запорізької обласної організації Соціалістичної партії України Сергієм Кузьменком, в якому останній заявляв, що передвиборчу кампанію Юрія Артеменка до Верховної Ради України незаконно фінансували комерційні структури і що на це були витрачені  «готівкові кошти» в розмірі,  який обчислюється «як мінімум п’ятьма нулями та не в гривнях».

 

         Юрій Артеменко звернувся до суду  з позовом  на Сергія Кузьменка. 29 червня 2005 року Комунарський районний суд, спираючись на  безапеляційні докази, визнав інформацію Кузьменка   недостовірною і зобов’язав останнього  публічно спростувати її через  щотижневик «Істеблішмент».

 

         Однак,  пан Кузьменко  оскаржив це  судове рішення у Апеляційному суді Запорізької області.   Апеляційний суд розглянув цю скаргу 26 вересня 2005 року і дійшов висновку, що Комунарський районний суд -   суд першої інстанції - повно та всебічно з’ясував обставини  справи, встановив дійсні правовідносини сторін, правильно застосував норми матеріального права, які регулюють ці правовідносини Оскільки судове рішення відповідає вимогам закону, встановленим обставинам та наданим доказам, підстав для його скасування колегія суддів не вбачає. Тому  рішення Комунарського районного суду  міста Запоріжжя  від 29 червня 2005 року по цій справі залишається без змін. За недостовірну інформацію лідеру соціалістів таки доведеться вибачатись.

 

          Чого варта і наскільки може бути правдивою вся інша інформація стосовно губернатора, яку час від часу розповсюджує пан Кузьменко, залишаємо на розгляд читачів.

 

 

 

                                                             

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників