Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Свято весни та праці на Запоріжжі відзначили грандіозним концертом

29 квітня 2013 - 11:03

Напередодні Першотравня – свята весни та праці – в Запоріжжі відбувся грандіозний концерт «Весна на Зарічній вулиці». За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та за підтримки Федерації роботодавців України, яку очолює Дмитро Фірташ, шоу з символічною для Запоріжжя назвою організував телеканал «Інтер». Гостями запорізького свята були Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, керівники області та міста, ветерани праці та жителі міста й області. За оцінками  організаторів,  аудиторія глядачів концерту «Весна на Зарічній вулиці», які зможуть переглянути його в ефірі телеканалу «Інтер», складе майже 20 мільйонів. В Запоріжжі на каскаді фонтанів «Райдуга» наживо за виступами артистів споглядали майже 40 тисяч запоріжців та гостей міста.

Офіційну частину заходу відкрив Віце-прем’єр України Костянтин Грищенко, який зачитав привітання  учасникам свята від Президента України Віктора Януковича. Слова вдячності за героїчну працю на благо України адресував жителям регіону і голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

- Дякую вам, що ви сьогодні таким загалом зібралися відзначити це свято. Мільйони людей в Україні працюють на тисячах різних підприємств. І саме завдяки вам Україна існує та розвивається. Це - ваша заслуга. Вітаю вас та дякую за ваш натхненний труд, - звернувся до запоріжців Дмитро Фірташ, відкриваючи концерт.

Перша пісня, яка пролунала на концерті, стала справжнім дарунком для жителів Запорізького краю. Дует Олександра Пономарьова та Арсена Мірзояна виконав композицію, яка вважається трудовим гімном Запоріжжя – пісню з кінострічки «Весна на Зарічній вулиці».

-  У Запоріжжі працюють гарні, трудящі та талановиті люди. Саме на таких людях тримається Україна. І сьогодні я переконався, що запоріжці вміють не лише гарно працювати, а й добре відпочивати, - зазначив в інтрев’ю народний артист України Олександр Пономарьов.

До речі, серед гостей концерту був і Георгій Костянтинович Пометун – ветеран праці, Герой Соціалістичної праці, колишній працівник «Запоріжсталі», який став прототипом  кіногероя фільму «Весна на Зарічній вулиці» Олександра Савченка.

Запоріжці та гості  мали можливість насолодитися виступами таких артистів як Таїсія Повалій, Борис Моісеєв, Тіна Кароль, Наталка Корольова, Марічка Яремчук, Володимир Ткаченко, Міла Нітич, гурт «Авіатор», Вєрка Сердючка та Софія Ротару. Співаки виконали композиції не лише з власного репертуару, а й відомі пісні минулих років.

Як зазначили організатори концерту, головна ідея свята спрямована на вшанування досягнень людей праці, тому невипадково цей концерт відбувся саме у Запорізькому краї, який є одним з лідерів промислового розвитку України.

Завершилося святкування масштабним феєрверком, який лунав під пісню, котра вважається  неофіційним гімном сучасної України – це композиція у виконанні Софії Ротару «Одна калина».

Переглянути концерт «Весна на Зарічній вулиці» всі бажаючі зможуть в ефірі телеканалу «Інтер» 11 травня о 19.00 та 20.30.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уряд України подовжує надання грантової підтримки для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?