Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лісогосподарські підприємства області готуються до пожежонебезпечного періоду

29 квітня 2013 - 11:57

Лісогосподарські підприємства області готуються до пожежонебезпечного періоду

За даними синоптиків, на запоріжців знову чекає спекотне засушливе літо. Тому лісогосподарські підприємства регіону заздалегідь готуються до проходження цього пожежонебезпечного періоду.

Як повідомив начальник Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Мирон Полуліх, загальна площа лісового фонду лісогосподарських підприємств, підпорядкованих управлінню, становить 76,8 тис.га.

Нині у складі обласного управління лісового та мисливського господарства діють чотири державні лісові господарства та три державні лісомисливські господарства, до складу яких входять 33 лісництва, 148 майстерських дільниць.

У рамках підготовки лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду виконано наступні заходи: на трьох підприємствах утворено  лісові пожежні станції (Олександрівське лісництво ДП «Запорізьке ЛМГ», Кам’янське лісництво  ДП «К-Дніпровське ЛГ», Токмацьке лісництво ДП «Приморське ЛГ»); доукомплектовано команди добровільних пожежних дружин та лісових пожежних станцій; проведено навчання особового складу пожежних станцій та  добровільних дружин .

Також за рахунок власних коштів підприємств додатково придбано 300 п.м пожежних рукавів, створено постійний резерв паливно–мастильних матеріалів (1400 літрів) та  облаштовано 70 км нових мінералізованих смуг. У планах на цей рік - створити 2110 км мінералізованих смуг та влаштувати 1 км  протипожежних розривів.

Щодо засобів пожежогасіння Мирон Полуліх повідомив, що в наявності лісогосподарські підприємства мають 10 пожежних автомобілів та три автомобілі з вантажними цистернами, чотири пожежні модулі, п’ять автомобілів підвищеної прохідності, 12 пожежних цистерн, 10 мотопомп, 129 ранцевих обприскувачів та 41 трактор. Проблемним питанням залишається великий строк експлуатації машин та інвентарю.

Крім того, пункти зосередження протипожежного обладнання укомплектовані всього на 30–40 %. Не вистачає пожежних модулів, автомобілів підвищеної прохідності, мотопомп та ранцевих вогнегасників. За словами посадовця, така ситуація ускладнює вирішення невідкладних завдань по оперативному гасінню осередків загорання. Разом з тим, уся техніка відремонтована та підготовлена до роботи.

Нині всі підпорядковані державні лісогосподарські підприємства розробили та затвердили типові мобілізаційно-оперативні плани в районних державних адміністраціях. Зведений типовий мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж на території Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства у пожежонебезпечний період 2013 року також затверджений головою обласної державної адміністрації Олександром Пеклушенком.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей