Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада сприяє вирішенню колективних трудових спорів

29 квітня 2013 - 14:40

Обласна влада  сприяє вирішенню колективних трудових спорів

У поточному році виповнюється 15 років з моменту утворення Національної служби посередництва і примирення України, основне завдання  якої – забезпечення стабільності соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності.

Запорізька філія Національної служби посередництва і примирення була утворена в 2001 році, нині команда арбітрів і посередників налічує 21 висококваліфікованого спеціаліста. Також в області створено 28 інформаційно-консультаційних центрів НСПП.

За час роботи служби на підприємствах регіону виникло 38 колективних трудових спорів (конфліктів), у яких були задіяні понад 47 тисяч працівників. Крім того, зареєстровано 88 вимог найманих працівників.

Як пояснив начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області Сергій Четвертак, основні вимоги стосувалися невиконання пунктів колективного договору та недотримання законодавства про працю.

Разом з тим, завдяки налагодженню ефективної співпраці служби з обласною державною адміністрацією, облрадою, обласною федерацією роботодавців та союзом промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», Запорізькою обласною радою профспілок, 37 із 38 колективних спорів були позитивно вирішені. Також були задоволені 97% вимог найманих працівників, повернуто понад 54 млн. грн. боргів по заробітній платі. Крім того, за 13 років існування служби було врегульовано 426 передконфліктних ситуацій.

- З досвіду нашої роботи можна стверджувати, що керівництво області та міста завжди йде назустріч людям праці, конструктивно сприяє вирішенню колективних трудових спорів та покращенню морально-психологічного клімату в колективах підприємств, - зазначив С. Четвертак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області