Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До свята 9 травня запорізький парк Перемоги буде прикрашено графіті

30 квітня 2013 - 12:12

Напередодні свят у міському парку Перемоги тривають роботи з благоустрою території. До комунальних підприємств, які працюють над завершенням другої черги реконструкції парку, приєдналися і запорізькі майстри «балончика та фарби» - графітники. П’ятеро хлопців із Запоріжжя та Кривого рогу, які вже не перший рік  працюють однією командою, завершують прикрашання великого бетонного паркана, який огороджує територію міської лікарні та йде вздовж дороги до парку Перемоги.

З графітниками, які доводять, що їх мистецтво може бути корисним та приносити задоволення для усіх жителів міста, сьогодні поспілкувався голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Очільник регіону розпитав хлопців про їх досягнення та плани на майбутнє і навіть узяв невеличкий майстер-клас з нанесення графіті.

Як розповів один з учасників команди Андрій Мойсеєнко, студент коледжу при ЗНУ,  хлопці вже не вперше беруть участь у спільних проектах з містом. Їх команда прикрашала графіті три трамваї на День закоханих, два трамваї на День міста, вони також працювали на святі Масляної, розмальовували дитячі майданчики в центрі міста та паркан на Дитячій залізниці. Тому на пропозицію попрацювати в парку Перемоги вони відгукнулися із задоволенням. Адже вільна площа  250 квадратних метрів – це масштабна робота, яка принесе задоволення запоріжцям, і головне, ветеранам Великої Вітчизняної війни. Саме у парку Перемоги 9 травня  планується проведення великого міського свята за участю ветеранів, які зможуть насолодитися сучасним мистецтвом на історичну тематику. Тема війни та Перемоги  об’єднала всі сюжети графіті, які прикрасять паркан парку.

Зв’язок поколінь, історична пам’ять у сучасних формах міського мистецтва – головна ідея проекту, який реалізує команда запорізьких графітників.

Олександр Пеклушенко подякував хлопцям за їх творчу роботу та пообіцяв всебічну підтримку в реалізації проектів зі створення унікального образу Запоріжжя – сучасного міста з глибоким історичним корінням.

За ініціативу прикрасити парк Перемоги графіті, яка не лише дозволить підготувати місто до свята, а й спрямувати енергію молоді у вірне русло, голова облдержадміністрації  під час апаратної наради подякував міському голові Олександру Сіну.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області