Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Трудові арбітри та незалежні посередники врегульовують трудові відносини

31 травня 2013 - 13:32

Трудові арбітри та незалежні посередники врегульовують трудові відносини

В обласній державній адміністрації відбулася семінар-нарада з арбітрами, посередниками, завідуючими інформаційно-консультаційними центрами Запорізької філії Національної служби посередництва і примирення, яку провів начальник регіонального  відділення НСПП Сергій Четвертак.

Учасники семінару проаналізували показники роботи відділення НСПП в Запорізькій області за І квартал поточного року, а також розглянули стан соціально-трудових відносин на підприємствах житлово–комунального господарства, металургійної та гірничодобувної промисловості.

За даними начальника регіонального відділення НСПП Сергія Четвертака, у січні –березні цього року Національною службою посередництва і примирення проведено 537 примирних процедур, з них 37 - у Запорізькій області.

Для підвищення професійного рівня співробітників та арбітрів у регіоні проведено  навчально-практичні семінари, засідання „круглих столів”,  профільні наради-семінари. Також трудові арбітри та незалежні посередники  пройшли навчання та підвищення кваліфікації на базі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України. Під час навчання учасники  досліджували досвід інших країн, зокрема, шведської системи вирішення колективних спорів, а також розглядали можливості вдосконалення роботи на місцях.

За результатами аналізу ситуації на запорізьких підприємствах у представників Запорізької філії НСПП викликає стурбованість стан трудових відносин у комунальних підприємствах «Запоріжелектротранс», КП „Основание” та КП „Водоканал” (м. Запоріжжя), КП „Оріхівський комунальник” (м. Оріхів), КП „Веселівське районне водопровідно–каналізаційне господарство „Райводоканал”, КП „Облводоканал” (м. Запоріжжя), а також на металургійних заводах - ПАТ „Укрграфіт”, ПАТ „Сталепрокатний” , ПАТ «Запоріжвогнетрив».

- Наразі ми ведемо перемовини з профспілками та роботодавцями щодо перегляду пунктів колективних договорів, розглядаються питання охорони праці на підприємствах, надання спецодягу, забезпечення харчування працівників, питання оплати праці, - повідомив начальник регіонального відділення НСПП Сергій Четвертак. 

Посадовець акцентував увагу його учасників на необхідності тісної співпраці арбітрів та посередників для забезпечення результативного врегулювання ускладнень стану соціально-трудових відносин у колективах підприємств.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни