Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники територій нестимуть підвищену відповідальність за освоєння бюджетних коштів

31 травня 2013 - 13:33

Керівники територій нестимуть підвищену відповідальність за освоєння бюджетних коштів

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів обласну селекторну нараду щодо стану освоєння державних коштів, виділених поточного року на реалізацію інвестиційних проектів.

- Цього року Запорізькій області з Державного бюджету України виділено 253,9 млн. грн. для здійснення будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів. Станом на 28 травня до бюджету області надійшло 77,2 млн. грн., з яких освоєно 9,2 млн. грн. Найкращі показники освоєння коштів мають Запорізький та Пологівський райони, а також м.Бердянськ, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Із передбачених області 45,5 млн. грн. на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій надійшло 24,5 млн. грн. Субвенція виділена восьми територіям: Мелітополю, Токмаку, Веселівському, Михайлівському, Приазовському, Приморському, Токмацькому та Якимівському районам. Наразі взагалі не освоєні кошти Веселівським, Михайлівським та Приазовським районами.

- Враховуючи, що бюджетний розпис за цим джерелом фінансування Мінфіном переглянутий та наближений до надходження на червень та липень, це дасть можливість освоїти та профінансувати всі виділені державні кошти, - зазначив Віктор Ємельяненко.

На фінансування заходів щодо соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, області виділено 34,1 млн. грн., у тому числі обласному бюджету 9,5 млн. грн. Станом на 28 травня вже отримано 13,7 млн. грн. Переліки об’єктів Мінрегіоном ще не затверджені.

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Запорізькій області передбачено 27,1 млн. грн. З них 18,6 млн. грн. планується спрямувати на продовження будівництва поліклініки в смт Кушугум Запорізького району. Наразі до бюджету області надійшло 8,5 млн.грн.

Державні капітальні видатки, які розподіляються Кабінетом Міністрів України, передбачено для області в розмірі 14,6 млн.грн. З них 9 млн.грн. буде витрачено на реконструкцію Палацу спорту «Юність», 5 млн. - на реконструкцію будівлі обласної філармонії, 645 тис.грн. - на будівництво хірургічного корпусу обласної клінічної дитячої лікарні. Станом на 28 травня надійшло 2,48 млн. грн., вони спрямовані на реконструкцію Палацу спорту «Юність» (0,81 млн. грн.) та реконструкцію будівлі обласної філармонії (1,67 млн. грн.)

На капітальний ремонт систем центрального водопостачання та водовідведення поточного року виділяється 50 млн. грн., на сьогодні отримано 5 млн. грн. Станом на 23 травня до Мінрегіону України  направлено для розгляду сформовані пакети документації по дев’яти об’єктах Гуляйпільського, Оріхівського та Пологівського районів на загальну суму субвенції 4,56 млн. грн. Міністерством затверджено перелік об’єктів, які фінансуються поточного року за рахунок субвенції, до якого увійшли два інвестиційних проекти Оріхівського району на суму 1,47 млн. грн.. Крім того, підготовлено до розгляду робочої групи Мінрегіону пакети документів по семи об’єктах м.Запоріжжя на суму 20,68 млн. грн.. та Бердянського району на суму 964,9 тис. грн.

- Відсутні позитивні звіти державної експертизи по восьми об’єктах на суму 23,5 млн. грн., по Бердянську – два об’єкти, по Мелітополю – три, по Василівському району – два об’єкти, - повідомив Віктор Ємельяненко.

На будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах місцевим бюджетам передбачена державна субвенція в обсязі 82,5 млн. грн., у тому числі обласному бюджету – 25,3 млн. грн. Станом на 28 травня надійшло 23,02 млн. грн., профінансовано 4,74 млн. грн.

За підсумками наради Віктор Ємельяненко поставив керівникам територій низку завдань щодо використання державних коштів, які виділяються на реалізацію найважливіших інвестиційних проектів та заходів розвитку.

- Необхідно підвищити відповідальність керівників територій за своєчасне та належне проведення процедур закупівель робіт і послуг за рахунок державних коштів, - підсумував посадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону