Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промисловість області демонструє зростання

31 травня 2013 - 13:33

Промисловість області демонструє зростання

Підбито підсумки соціально-економічного розвитку області за січень-квітень 2013 року.

За даними Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації обсяг реалізованої промислової продукції за звітний період склав 17,8 млрд. грн. або 6,5 % обсягу реалізації по Україні – за цим показником область посідає четверте місце серед регіонів.

Підприємствами області  вироблено 25,4 % загального обсягу сталі, 26,1 %  електроенергії, 54,8 %  легкових, 51,8 % апаратури електричної високовольтної.

Обсяг промислового виробництва  склав 100,5% (16 місце в Україні).

До речі, в інших індустріальних областях зафіксовано падіння промислового виробництва, зокрема, Дніпропетровська область – мінус 1,1 %, Харківська – мінус 5,2 %, Донецька – мінус 9 %, Луганська – мінус 11,8 %.

Зростання виробництва в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року відбулося в машинобудуванні – на 19,3 %, легкій промисловості – на 9 %, електроенергетиці – на 2,9 %, а також у добувній промисловості – на 0,9 %,  виробництві коксу та продуктів нафтопереробки – на 0,3 %.

Скорочення обсягів промислового виробництва сталося в металургії - на 3,1 %, що  зумовлено зменшенням випуску продукції на ряді провідних підприємств галузі, зокрема, на ПАТ «Дніпроспецсталь»: сталі – на 20 %, прокату – на 25,6 %, а також у зв’язку з призупиненням виробничої діяльності на ПАТ «Запорізький завод феросплавів» (з 01.12.2012 по 01.03.2013) виробництво феросплавів скорочено на 32,9 %.

Водночас, на МК «Запоріжсталь» збільшено обсяги виробництва чавуну – на 2 %, сталі – на 4,7 % та прокату – на 7 %.

Скоротилися також обсяги виробництва хімічних речовин і хімічної продукції на 33,2 % (через нестабільну роботу ЗДП «Кремнійполімер» та ПАТ «АЗМОЛ»), гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої мінеральної продукції – на 9 % (обумовлено скороченням виробництва на ПАТ «Запоріжвогнетрив» на 24 %).

Обсяг виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів скоротився у порівнянні з січнем-квітнем 2012 року на 15,3 %. Суттєво знизилося виробництво сирів жирних (на 47,4 %), масла вершкового (на 35,4 %), олії нерафінованої (на 7,5 %). Разом з тим, збільшено обсяги виробництва ковбасних виробів (на 12 %), молока обробленого (на 8,6 %).

За звітний період підприємствами енергетичного комплексу області вироблено 13,8 млрд. кВт годин електроенергії, що на 4,6 % більше, ніж за відповідний період 2012 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ