Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Створення нових робочих місць – головний резерв для розвитку територій»

27 червня 2013 - 13:33

Олександр Пеклушенко: «Створення нових робочих місць – головний резерв для розвитку територій»

Перебуваючи з робочою поїздкою в Токмацькому районі, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів робочу нараду з сільськими головами району. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку територій,  проблеми, з якими стикаються органи місцевої влади.

Наповнення бюджетів, раціональне та ефективне використання бюджетних коштів, пошук резервів поповнення місцевих скарбниць – питання, яким голова облдержадміністрації приділив найбільшу увагу. Сільські голови поінформували про структуру бюджетів своїх територій,  фінансування соціальної сфери та висловили своє бачення щодо можливостей використання бюджетних резервів.

- Це необхідно знати, адже це наші кошти, наша можливість рухатися далі, вкладати гроші у розвиток територій, - наголосив Олександр Пеклушенко, звертаючись до сільських голів Токмацького району.

На глибоке переконання голови облдержадміністрації,  головний резерв розвитку сільських територій – це створення нових робочих місць. Це одне з головних завдань, які ставить перед регіональною та місцевою  владою Президент України Віктор Янукович, фундамент реалізації соціальних ініціатив Президента.

Про позитивний досвід у цьому напрямку розповіла  голова Жовтневої сільської ради Токмацького району Наталія Антипенко.

- Ми обрали для себе шлях розвитку самозайнятості. Вирощування ягід, виноградарство, створення кооперативів – наші основні напрямки. Наприклад, ми займаємося збором та охолодженням молока, яке у нас закуповує підприємство «Данон». Кооперативи для нас – це плюс до бюджету, адже вони дають прибутковий податок. Хоч це і не дуже великі суми, але наші, для нашого бюджету, - розповіла Наталія Антипенко.

За інформацією голови Токмацької райдержадміністрації Олександра Ярошенка, в поточному році в районі планується запуск заводу, який буде займатися розливом та фасуванням води та олії. Це також дозволить створити нові робочі місця та отримати додаткові надходження в бюджет території.

За створенням нових підприємств, розвитком малого та середнього бізнесу – майбутнє сільських територій, підкреслив голова облдержадміністрації. Він закликав представників місцевої влади активніше залучатися до реалізації регіональної програми «Мала пекарня». Також Олександр Пеклушенко запропонував розглянути можливість організації на території району підприємства з вироблення металопластикових вікон: «Це не дуже складний та коштовний бізнес. Але ми з одного боку отримуємо робочі місця для мешканців території, а з іншого – мінімальну собівартість продукції, яка сьогодні дуже затребувана».

У Запорізькій області необхідно створити декілька таких підприємств з виробництва металопластикових вікон, вважає голова облдержадміністрації. Щоб стимулювати розвиток цього виду бізнесу на сільських територіях, Олександр Пеклушенко запропонував прокредитувати за рахунок обласного бюджету першу фірму, яка виявить зацікавленість у налагодженні цього виробництва.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області