Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від зовнішнього незалежного оцінювання – до вступної кампанії

30 липня 2013 - 13:30

Від зовнішнього незалежного оцінювання – до вступної кампанії

Департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації підбито підсумки зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників шкіл, яке проводилось упродовж двох сесій – основної і додаткової.

Основна сесія оцінювання проходила в області на базі 48 пунктів тестування для 11910 осіб. Під час оцінювання на кожному пункті чергували медичні працівники та представники правоохоронних органів. А свої сертифікати з результатами оцінювання учасники отримали поштою.

Найбільше учасників ЗНО пройшли тестування з української мови та літератури – 10834 особи, тестування з історії України обрали 6426 учнів, з математики – 6357, з біології – 3657 осіб, іноземних мов – 3480, фізики – 2620, географії – 2540, хімії – 1908, світової літератури – 413, російської мови – 349, всесвітньої історії – 341 випускник.

Додаткову сесію незалежного оцінювання для тих, хто через об’єктивні причини не зміг пройти тестування під час основної сесії, проведено на базі двох навчальних закладів м. Дніпропетровська. Від Запорізької області на участь у ній зареєструвалось 176 осіб, із них 68 випускників 2013 року та 104 - випускники минулих років. Громадяни, які перебувають у місцях позбавлення волі, брали участь у додатковій сесії тестування в семи установах виконання покарань області.

Для тих, хто показав високі результати ЗНО, в області триває вступна кампанія до вищих навчальних закладів. У її рамках продовжує діяти регіональний оперативний штаб «Вступна кампанія 2013», створений для вжиття заходів у разі виникнення проблем та контролю за ходом вступної кампанії.

За інформацією Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, на консультативний телефон з питань вступу надійшло більше 60 звернень. Абітурієнтів цікавили переважно загальні питання, такі як правила вступу громадян пільгових категорій, особливості подання документів у електронному вигляді, можливості отримання другої вищої освіти, питання щодо помилок у документах про освіту тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць