Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі болгари проїдуть дорогами історичної Батьківщини

31 липня 2013 - 12:10

В обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови ОДА Андрія Гамова з учасниками велопробігу «Запоріжжя – Бургас (Болгарія)», який присвячений 150-річчю переселення болгар із Бессарабії в Таврію та 22-й річниці незалежності України.

Спортивний захід проводиться за ініціативи обласного товариства болгарської культури, за підтримки Фонду розвитку болгарської культури в Таврії та облдержадміністрації.

Учасники велопробігу – Іван Ангелов та Анатолій Вельчев, етнічні болгари, які мають величезний досвід мандрування на велосипедах.

Маршрут мандрівників передбачає відвідання численних болгарських міст: Варна – Бургас – Стара Загора – Пловдив – Стрелча – Пазаржик – Софія – Плевен – Панагюреще – Шумен – Варна.

На переконання Івана Ангелова, цей захід сприятиме не тільки збереженню історичної пам’яті болгар, але й стане черговим внеском у розвиток добрих відносин між Україною та Болгарією.

У цьому контексті заступник голови ОДА Андрій Гамов відзначив, що одне з міст, яке відвідають мандрівники, є містом-побратимом Запоріжжя – це Бургас.

- Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко приділяє багато уваги формуванню позитивного іміджу Запорізького краю за кордонами нашої держави та зміцненню дружніх стосунків між братніми народами. Ми підготували вітання меру міста Бургас Костянтину Гребенарову, яку просимо передати йому особисто в руки, - зазначив посадовець і вручив лист Анатолію Вельчеву.

За графіком запорізькі болгари вже цієї суботи виїдуть в Одесу, звідки автобусом переїдуть до Варни, де й починається їх туристичний маршрут. Подорож триватиме близько місяця.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області