Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область – найактивніша в країні учасниця в енергокомпоненті проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»

31 липня 2013 - 13:28

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Петра Гончарука відбулося засідання координаційної ради з реалізації Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». У заході взяли участь всі території області, задіяні в проекті.

- Ми  давно працюємо в проекті ЄС/ПРООН, і його по праву можна назвати одним з кращих, які реалізуються в області. Наразі в ньому задіяні дев’ять районів області, а також три райони-репліканти – Веселівський, Василівський та Токмацький. Сьогодні чітко співпадає завдання Президента України Віктора Януковича та мета проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» – максимальне скорочення споживання природного газу. До 2015 року ми повинні скоротити його споживання на 50%, і переконаний, що  проект нам у цьому дуже допоможе, - зазначив Петро Гончарук.

Наразі опрацьовуються три проекти, які можна задіяти на всіх територіях області. Це, перш за все, пересувна лабораторія з енергоаудиту, створення енергетичної карти області та розробка типової проектно-кошторисної документації для дошкільних закладів. Ці  розробки на 80% підійдуть для всіх населених пунктів, тож їм залишиться тільки доопрацювати проекти, вклавши набагато менше коштів, ніж на розробку документації «з нуля».

Як повідомив координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» по Запорізькій області Олександр Рябий, із шести областей України, які беруть участь в енергокомпоненті проекту, Запорізька є найбільш активною.

- Запорізька область має конкретні проекти та суми, а це є кращим показником роботи. На сьогодні наш регіон можна вважати найкращим в Україні серед усіх учасників проекту. Наша політика така: реалізація проектів, які ми співфінансуємо, повинна давати як мінімум 40% економії від обсягів споживання енергоресурсу. Наразі ми отримали від територій області вісім унікальних проектів, які будуть вперше реалізовуватися не тільки на території області, а й в  Україні, - повідомив Олександр Рябий.

Також координатор проекту зазначив, що 2 березня 2014 року розпочинається третя фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», і для успішного продовження участі в ньому території повинні виконати всі свої зобов’язання.

- З кожним місяцем рівень підготовки райдержадміністрацій зростає, вони все більше зацікавлені в проекті. І наше завдання – подати приклад всій Україні, долучити до проекту абсолютно всі території, бо це дійсно дуже вигідно та перспективно, - зазначив Петро Гончарук.

За підсумками засідання координаційної ради  вирішено розробити пропозиції до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року (з продовженням до 2020 року) з урахуванням принципів сталого розвитку за методологією ПРООН.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області