Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі «діти війни» матимуть власний офіс

31 липня 2013 - 14:39

У Запорізькій області проживає понад 200 тисяч людей, які мають статус «діти війни». Вже восьмий рік в регіоні працює громадська організація «Захист прав  дітей війни», головна мета якої - надання організаційної, правової, соціальної допомоги людям похилого віку, які підпадають під цю категорію. Наразі це громадське об’єднання нараховує майже 10 тисяч членів. Однак власного помешкання в Запоріжжі активісти досі не мали.

У березні 2013 року з представниками громадської організації зустрівся голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Тоді вони озвучили низку проблемних питань, вирішення яких неможливе без допомоги влади. Тоді Олександр Пеклушенко пообіцяв посприяти «дітям війни» у виділенні окремого приміщення під офіс.

Сьогодні за дорученням голови облдержадміністрації його перший заступник Віктор Ємельяненко зустрівся з ініціативною групою ГО «Захист прав дітей війни», щоб оглянути приміщення, в якому буде розташовано запорізький офіс організації. У зустрічі також взяли участь представники міської влади – секретар Запорізької міської ради Роман Таран та перший заступник міського голови Дмитро Свіркін.

Як розповів Віктор Ємельяненко, рішення про виділення приміщення в центрі міста - на проспекті Леніна біля майдану Фестивального - вже прийнято міською радою. Він підкреслив, що організація отримає його  у позичку, тобто не буде сплачувати орендну плату.

-  Це центр міста, перший поверх, поряд зручна транспортна розв’язка. Організації було запропоновано кілька варіантів, але вони зупинились на цьому. Олександр Миколайович дослухався до них та дав доручення зустрітися з ініціативною групою, щоб рухатися далі. Приміщення потребує ремонту. Проектанти обговорять усі деталі з керівництвом організації і тоді розпочнуть роботу. Це має бути відремонтоване, мебльоване, з оргтехнікою приміщення, щоб люди мали можливість прийти та працювати, - наголосив Віктор Ємельяненко.

Голова ГО «Захист прав  дітей війни» Тетяна Машанова зазначила, що вимоги до приміщення дійсно були особливі, адже за допомогою до організації звертаються люди похилого віку, яким має бути зручно.  До останнього часу «діти війни» орендували частину коридору в БК «Енергетик».

- Але там неможливо розмістити техніку, належно організувати роботу. Тут, хоч площа і не дуже велика,  ми матимемо окремий вхід, зможемо поставити комп’ютери, налагодити облік, проводити збори, організувати волонтерську роботу, - поділилася планами Тетяна Машанова.

За словами Віктора Ємельяненка, голова облдержадміністрації поставив завдання завершити ремонт у новому приміщенні організації «Захист прав  дітей війни» до кінця серпня.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.