Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не дозволимо гальмувати процес будівництва доступного житла - Петро Гончарук

31 липня 2013 - 16:37

Не дозволимо гальмувати процес будівництва доступного житла - Петро Гончарук

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань виконання соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення громадян, які потребують поліпшення житлових умов, доступним житлом. Учасники заходу розглянули ситуацію щодо завершення будівництва на трьох об’єктах у Мелітополі, які знаходяться за адресою пров. Бадигіна 1-3.

Як пояснив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов, компанія  ФОП «Фокарді О.К.» виявила бажання добудувати три об’єкти незавершеного будівництва на 120 квартир, частину з яких потім можна буде продати за програмами доступного житла. Однак ситуація ускладнилась тим, що наразі всі будинки перебувають у власності Фонду державного майна України. У зв’язку з цим представники міської ради Мелітополя, регіонального відділення ФДМУ, ГУ юстиції в Запорізькій області та інвесторів обговорили основні шляхи, які дозволять у короткі строки передати будинки інвесторам.

Як пояснив директор ФОП «Фокарді О.К.» Олексій Корадович, оптимальний варіант, якщо будинки будуть передані до кінця жовтня, щоб до морозів можна було їх підготувати до виконання внутрішніх робіт. Також він додав, що готовий викупити всі три об’єкти за умови надання розстрочки до п’яти років.

- Уже зараз нам необхідно розуміти, хто займатиметься прокладанням інженерних мереж та оформленням земельної документації, оскільки від цього залежатиме подальша  вартість житла, а відповідно і економічна доцільність проекту, - зазначив О. Корадович.

У ході наради прийнято рішення, що земельну документацію буде готувати міська рада, після чого Фонд державного майна України проведе оцінку будівель та виставить їх на аукціон. Однак, за попередніми розрахунками, це відбудеться не раніше листопада, а то й грудня. Тож відповідальні за виконання цієї роботи сторони будуть вивчати інші можливості, які дозволять скоротити термін передачі будинків.

- Прошу серйозно підійти до поставленого завдання та сприяти вирішенню питання передачі недобудов, оскільки від цього залежить виконання завдання Президента України. Попереджую, гальмувати процес чи вставляти палиці в колеса не дозволимо, - наголосив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби