Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Леонід Новохатько: «Майбутнє України напряму залежить від інвестицій в підростаюче покоління»

31 серпня 2013 - 12:35

У Запорізькому національному університеті відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. У заході взяли участь Міністр культури України Леонід Новохатько, перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, заступник голови-керівник апарату ОДА Юрій Пелих, Запорізький міський голова Олександр Сін інші почесні гості.

Вітаючи студентів зі святом Першого дзвоника, Леонід Новохатько наголосив, що студентські роки справедливо називають кращими та незабутніми роками у житті.

- За дорученням Прем’єр-міністра України вітаю першокурсників та всіх студентів Запорізького національного університету з початком нового навчального року. Перше вересня – це не просто червоний день календаря, це дійсно дуже вагоме свято. Головне у контексті перспектив розвитку України – це інвестиції в людину, її освіченість, культуру, моральність. Це найдорожчі інвестиції. Переконаний, що від нашого ставлення до молодого покоління залежить те, як ми будемо жити завтра. Президент України Віктор Янукович постійно наголошує на необхідності підтримки молодого покоління, і це чітко відображається у політиці нашої держави. Молодь, студенти – це майбутнє нашої держави, - наголосив Леонід Новохатько.

Після привітання високопосадовець нагородив грамотами Міністерства культури України завідуючу кафедри акторської майстерності, професора ЗНУ Галину Локареву та доцента кафедри історії України ЗНУ Геннадія Тощева. Колективу університету Леонід Новохатько вручив цінний подарунок – ноутбук.

Дякуючи за подарунок, ректор ЗНУ Микола Фролов запевнив, що ноутбук дістанеться кращому студентові-першокурснику за результатами першої сесії.

Віктор Ємельяненко привітав студентів та колектив ЗНУ від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

- Студентам Запорізького університету випала щаслива нагода навчатися в одному з кращих вищих навчальних закладів України, який є справжнім флагманом запорізької вищої освіти. Я хочу, щоб студенти ніколи не забували, що живуть на славетній запорізькій землі, яка по праву носить звання енергетичної та духовної столиці України. Наразі в Запорізькому краї, як на всій території України, реалізується чимало масштабних проектів. Саме тому є нагальна потреба у високоосвічених спеціалістах, яких готують саме такі провідні виші, як ЗНУ, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець подякував колективу університету за працю, нагородив медаллю «За розвиток Запорізького краю» декана економічного факультету ЗНУ Аллу Череп та вручив грамоту облдержадміністрації першому проректору університету Олександру Бондарю.

Після урочистостей відбулося відкриття меморіальної дошки колишньому ректору ЗНУ, професору В’ячеславу Толоку, який 19 років очолював навчальний заклад, перетворивши його з педінституту у класичний університет.

У заході взяли участь рідні та близькі В’ячеслава Олександровича, почесні гості, професорсько-викладацький склад та студенти ЗНУ. Пам’ять видатного вченого та керівника вшанували хвилиною мовчання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць