Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області стартує місячник добровільної легалізації зайнятості

30 вересня 2013 - 13:49

Від завтрашнього дня на території регіону буде проводитися широка роз’яснювальна кампанія з питань податкового та трудового законодавства, також спеціалісти центрів зайнятості здійснюватимуть рейди на малі та середні підприємства та закликатимуть найманих працівників та керівників до легалізації праці. Про це йшлося на щотижневій апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Як повідомила директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік, статистика свідчить, що близько 20% малого бізнесу працює в «тіні». Крім того, занепокоєння викликає той, факт, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 33% збільшилась кількість осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Наразі на одне вакантне місце претендує сім безробітних громадян. Разом з тим, прогнози від реалізації заходів місячника – оптимістичні. Ірина Дуднік ознайомила присутніх з деякими результатами реалізації проекту «Шляхи забезпечення соціально відповідального бізнесу» у м. Запоріжжі, а також у Чернігівському, Приморському та Гуляйпільському районах. За даними посадовця, суттєво зросла кількість вакантних місць, а відповідно більше людей отримали можливість працевлаштуватись.

- Усі люди, які працюють у малому бізнесі, безумовно, заслуговують поваги, оскільки забезпечили самозайнятість. Разом з тим, якщо  не почнеться поступова робота по легалізації праці,  у подальшому матимемо проблеми з бюджетом та казначейством, - спрогнозував події голова ОДА Олександр Пеклушенко.

У цьому контексті очільник регіону порушив питання роботи нелегальних  гуртових ринків, які працюють уздовж трас на території Василівського та Кам’янсько-Дніпровського районів. Уже до кінця року керівники цих районів мають підготувати проекти будівництва офіційних ринків.

Крім того, зауваження отримав голова Василівської райдержадміністрації Сергій Джуган за ігнорування проблеми торгівельного містечка, яке «виросло і процвітає» при виїзді з Василівки.

- Якщо є бажання, нехай люди працюють, але все це має бути зроблено цивілізовано. Шанхайські самозабудови, де не дотримано жодних інженерних та технічних нормативів, неприпустимі, - підкреслив Олександр Пеклушенко. Він доручив підготувати окремий проект, який передбачатиме розвиток інфраструктури, а також будівництва стаціонарних об’єктів, які будуть подібні за стилем.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі