Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізькі ветерани - справжня гордість Запорізького краю»

30 вересня 2013 - 16:39

Подяку і шану  кожного, хто нині живе,  заслужили запорізькі ветерани. У цьому впевнений керівник регіону Олександр Пеклушенко, який привітав людей старшого покоління з Днем  людей похилого віку на  урочистостях, які відбулися з цієї  нагоди в концертному залі імені М.І. Глінки.

- Коли я проїжджав по нашому місту-красеню по проспекту Леніна і бачив будинки, парки, труби заводів, я подумки говорив «спасибі» кожному з вас. Спасибі вам, представникам старшого покоління, учасникам війни, бойових дій, дітям війни за те, що відновили наше зруйноване місто.  Наша вдячність людям, які плавили метал, сіяли хліб, які забезпечили прекрасне сьогодення і чудове майбутнє. Ви - основа і гордість Запорізької області, - подякував запорізьким ветеранам керівник регіону.

Наразі в Запорізькій області проживають понад півмільйона громадян похилого віку. Для їх підтримки створено 25 соціальних установ, які надають великий спектр послуг усім, хто їх потребує. Наприклад, співробітники центрів двічі на тиждень надають різні - близько сорока видів - послуги вдома самотнім ветеранам. Також у структурі центрів функціонують: п’ять стаціонарних відділень для постійного перебування. У них отримують комплекс соціально - побутових послуг 130 одиноких громадян та інвалідів, які потребують постійного стороннього догляду. Працюють 11 комунальних установ будинків-інтернатів. Там створено комфортні, максимально наближені до домашніх, умови, забезпечено чотириразове харчування, надається кваліфікована медична допомога. Фінансування цих установ здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. На цей рік виділено понад 102 млн. грн.

- Але скільки б ці цифри не вимовлялися,  знаю, що цього недостатньо. І найголовніше, я знаю, що про це обізнаний Президент України Віктор Янукович. На кожній нараді він говорить: «Немає важливішого сегмента у вашій роботі, ніж проблеми ветеранів». Я гарантую вам, що ми, обласна влада, будемо збільшувати фінансування на ваше медичне обслуговування. Якщо тільки надходить скарга від ветерана, то вона повинна бути розглянута мером, губернатором. Для нас немає важливішого завдання, ніж служити вам. Будь-який посадовець, який образив ветерана, - мій особистий ворог, - заявив присутнім Олександр Пеклушенко.

На честь свята ветеранським організаціям, які діють в області, голова облдержадміністрації вручив сертифікати на п'ять тисяч гривень. Крім того, грамотами були відзначені активісти ветеранського руху регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону