Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний перинатальний центр готовий до відкриття - Олександр Пеклушенко

30 жовтня 2013 - 16:44

Обласний перинатальний центр входить до переліку найбільш пріоритетних та соціально важливих об'єктів краю. Сьогодні підрядники разом із запорізькими медиками доповіли про завершення будівництва медичного закладу голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку. Наразі тут все готове до прийому перших пацієнтів. Обладнання встановлене, персонал може приступати до роботи. Також завершується благоустрій території навколо центру.

- Де-факто - ми готові відкрити перинатальний центр вже завтра, але є речі, які називаються де-юре. Тобто, це підписи, це посадовці, це ряд операцій пов'язаних з наладкою обладнання. Тому поспіху ніякого не буде. Тут ніхто не збирається п'ятирічку робити за три роки. Якщо ми відкриємося 15-го листопада буде добре, якщо ми відкриємося 25-го - нічого страшного не трапиться. Головне, щоб  центр відкрився та працював в  повному циклі, як це передбачено технологією, - заявив Олександр Пеклушенко.

За рівнем оснащення та застосуванню сучасних технологій аналогів запорізькому обласному перинатальному центру не має -  запевняють медики. В ньому буде використовуватися найсучасніше  обладнання. Наприклад, всі приміщення, де проводитимуться операції, абсолютно стерильні - повітря проходить чотири фільтри перш ніж потрапить всередину будівлі. Крім звичайних, є сімейні пологові зали. В перинатальному центрі все зроблено для того, щоб можна було виходжувати недоношених дітей вагою від 500 до 1000 грамів. Олександр Пеклушенко впевнений, що поява в області такого перинатального центру відразу позитивно позначиться на наданні медичної допомоги породіллям.

-  Сучасні технології помножені на досвід та професіоналізм наших лікарів дадуть колосальний результат. Я знаю, що немає страшніше показника, ніж дитяча смертність. Сьогодні ми з вами якраз  на шляху досягнення головної мети - щоб цього показника не було взагалі в Запорізькій області та в Україні. Ми з вами побачили найсучасніші технології, обладнання, яке унікальне не тільки для України, а й для цілого ряду країн Європи. Я хочу подякувати Президентові України Віктору Януковичу за його ініціативу. Адже національний проект «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» реалізується під патронатом Президента. Я хочу подякувати всім, хто брав участь у його реалізації і сказати, що це перший крок у тій великій програмі, яку ми з вами обов'язково реалізуємо, адже здоров'я кожного - багатство всіх, - наголосив керівник регіону.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою