Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ющенко побував на ВАТ «Мотор Січ»

1 лютого 2006 - 12:14

 

 

Перебуваючи  з робочим візитом у Запоріжжі, Президент України Віктор Ющенко ознайомився з новітніми енергозберігаючими технологіями, системою екологічного моніторингу,  провів нараду  з керівниками промислових підприємств регіону  і підтримав ініціативу запоріжців щодо організації на території області експериментальної зони для  реалізації пілотних проектів з вирішення актуальних для всієї України  соціальних та промислових  проблем.

   У робочій поїздці Президента супроводжували  Міністр охорони навколишнього природного середовища Павло Ігнатенко, Міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Павло Качур, Міністр промислової політики Володимир Шандра, заступник Глави Секретаріату Президента  Анатолій Матвієнко, перший заступник Міністра палива та енергетики Юрій Продан.

   Прямо із Запорізького аеропорту Віктор Ющенко  у супроводі голови облдержадміністрації Євгена Червоненка направився до ВАТ «Мотор Січ». Тут він ознайомився з виробництвом у збиральному цеху та поспілкувався з колективом підприємства.

   Директор «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв ознайомив Президента  зі зразками продукції підприємства, зокрема авіаційними двигунами, які не мають світових аналогів. Глава держави також оглянув споживчі товари, які виробляє підприємство, сільськогосподарську техніку й медичне обладнання.

   Голова ОДА Євген Червоненко  привернув увагу Президента до   зразків  розроблених і виготовлених ВАТ «Мотор Січ»  газотурбінних електростанцій, що використовують як паливо енергоносії( в основному низькокалорійні), що супровідні таким технологічним процесам, як:  видобуток вугілля( супроводжується виділенням шахтного метану в суміші з повітрям); видобуток нафти, виділення низькокалорійного феросплавного газу в процесі одержання феросплавів, тощо.

   Віктор Ющенко високо оцінив  продукцію високих технологій ВАТ «Мотор Січ» і  запропонував найближчим часом провести нараду за участю керівників усіх підприємств, що займаються високими технологіями. Передбачається  обговорити на ній  подальшу координацію діяльності цих підприємств та стратегію розвитку галузі. «Світ виграє завтрашній день високими технологіями», – сказав Глава держави. Завданням влади, наголосив Президент, є підтримка українського товаровиробника та всіляке сприяння його просуванню на міжнародний ринок.

   Програма перебування Президента на ВАТ «Мотор Січ» передбачала  і його  інформування про регіональний пілотний проект «Системи автоматизованого дистанційного контролю за якісними та кількісними показниками викидів в атмосферне повітря на стаціонарних джерелах». Заступник голови ОДА Олександр Сін, який презентував цей проект, наголосив, що  реалізація   системного екологічного моніторингу  сприятиме   якісному інформуванню  громадськості про стан навколишнього середовища і значним чином впливатиме на забруднювачів атмосфери, спонукаючи їх до конкретних дій щодо впровадження очисних заходів.

   Завершивши зустріч на ВАТ «Мотор Січ» президент направився до ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь».

 

                                                                                                                       Прес-служба облдержадміністрації

 

 

   

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць