Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: "Запоріжжя має не лише першим у країні розпочати, а й залишитись лідером у питаннях впровадження енергозберігаючих технологій"

2 лютого 2006 - 13:05

 

 

 

            Програму енергозбереження, яку вчора презентували під час зустрічі Президента України Віктора Ющенка з адміністративно-господарським активом області, губернатор назвав «запорізьким експериментом» і наголосив, що вже на початку 2007 року відчуємо її реальну користь. Завдання обласної виконавчої влади Євген Червоненко вбачає в тому, щоб підприємці не лише повірили в її ефективність, а й стали інвесторами подальших розробок.

 

            Програма включає в себе не лише суто економічні питання, а й давно наболілі – екологічні, негативним наслідком яких є проблеми охорони здоров’я запоріжців. Торкається програма і питань комунальної сфери, де на вітер пускаються стільки тепла. Ціна за комунальні послуги напряму повинна залежати від наданих послуг. В галузі має бути здорова конкуренція.  « Запоріжці мають право і повинні жити в належних умовах з гідною заробітною платою, - наголосив керівник області, - Ціни на комунальні послуги з наступного опалювального сезону зростуть. Такі реалії життя. Але до того кожен повинен бути захищений системою компенсацій». Лічильники води, тепла та газу, як зазначив Євген Червоненко, повинні стояти в кожному будинку. А ще запоріжці не повинні боятися створювати товариства власників будинків. За ними – майбутнє. Вони повинні стати реальними господарями. 

            Підсумовуючи сказане, губернатор, перефразовуючи колись відомий вислів, зазначив, що «коли буде в нас метал, буде і хліб, а потім ми вже заспіваємо всі разом».  

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів