Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України поспілкувався з керівництвом і працівниками ВАТ «Запоріжсталь».

1 лютого 2006 - 13:36

   Прибувши на підприємство ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», Віктор Ющенко  відвідав цех гарячого прокату тонкого листа.

 

   Голова правління, генеральний директор  комбінату Віталій Сацький  проінформував Голову держави, що за об’ємами виробництва  «Запоріжсталь»  входить у четвірку найпотужніших підприємств України,  за міжнародним рейтингом посідає 54- е місце у світі серед сталеплавильних підприємств та виплавляє близько 0,5% всього світового виробництва сталі. Відповідаючи на запитання Президента, Віталій Сацький повідомив, що на модернізацію, технічне переоснащення, впровадження енергозберігаючих технологій, будівництво природоохоронних об’єктів у 2003-2005 роках комбінат направив понад 1,5 млрд.  гривень власних  коштів.

 

  Супроводжуючи Віктора Ющенка у  цеху  гарячого прокату тонкого листа, керівник підприємства пояснив, що передбачається подальша реконструкція стану гарячого прокату «1680» з урахуванням обробки слябів масою до 16 т за схемою « злиток – сляб -  рулон». Також  підприємство готується до  установки нового стану холодного прокату «1700».В  планах   також  установка  агрегату гарячого цинкування з послідуючим  полімерним покриттям для автомобільної промисловості та будівельної індустрії.

 

  Віктор Ющенко поцікавився  станом справ щодо впровадження енергозберігаючих технологій на підприємстві.  Голову держави проінформували про те, що  крім  раціонального використання енергоресурсів безпосередньо на виробництві(  у 2005 році  середні витрати  паливно-енергетичних ресурсів склали 961 кг на тонну продукції проти 1329 кг у 1990 році), «Запоріжсталь» ввела  в експлуатацію теплотраси  від власного підприємства до двох житлових районів обласного центру і забезпечує їх жителів теплом та гарячою водою.

 

   Особливу увагу Президент приділив питанням соціального забезпечення працівників підприємства і ветеранів виробництва. Металурги  розповіли, що за результатами 2005 року середня заробітна плата на підприємстві становить 1803 грн.  Вже шостий рік поспіль на підприємстві  ефективно працює програма медичного страхування працівників і непрацюючих  ветеранів. На випадок хвороби кожному  виділяється мінімум 800 грн.  фінансового забезпечення на діагностику і лікування. Серед основних програм соціальної політики «Запоріжсталі» називались: оздоровлення працівників і ветеранів у санаторії-профілакторії підприємства, організація літнього відпочинку, молодіжне кредитування, розвиток науково-технічної творчості, проведення спортивних та культурно-масових заходів, тощо.

 

 Втім, керівництво комбінату  постійно проявляє  турботу і про жителів обласного центру і всього рагіона, надає допомогу  дітям-сиротам та тим, що позбавлені батьківської опіки, ветеранам війни,  допомагає у вирішенні комунальних проблем міста. Тільки минулого року на добрі справи ВАТ «Запоріжсталь» витратила понад 109 млн. грн.

 

  По завершенню відвідин виробничого цеху комбінату Голова держави  у актовій залі заводоуправління «Запоріжсталі»  провів робочу нараду  з керівниками металургійних підприємств та адміністративно-господарським активом області з питань енергозбереження,  екології та охорони здоров’я.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації.

 

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність