Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави відповів на запитання запорізьких журналістів.

1 лютого 2006 - 18:43

 

 

      Працівники масмедіа поцікавились думкою Президента щодо відміни єдиного тарифу на електроенергію, створення  в регіоні експериментального майданчику з розробки і впровадження в усіх сферах програм  з енергозбереження. Також журналістів хвилювали питання щодо імовірного підвищення цін на комунальні послуги для населення  і можливість впровадження  державних компенсаційних механізмів для промислових підприємств, що працюють з використанням природного газу.

 

 

   Особливу увагу працівників ЗМІ привернула інформація про компанію «РосУкрЕнерго». Віктор Ющенко повідомив, що серед її власників немає жодної української державної структури. За його словами, він отримав цю інформацію від українських спецслужб.

 

 

-         Ця структура, сформована суб’єктами господарювання, не має жодного відношення

 

 

до державних українських служб, – наголосив Віктор Ющенко, додавши, що «РосУкрЕнерго» сформована виключно на базі законодавства Російської Федерації, а необхідну інформацію щодо акціонерів цієї компанії має також Антимонопольний комітет та інші українські структури, від яких залежить компетентне рішення щодо можливості роботи РУЕ на території нашої держави.

 

 

   Президент зазначив, що Україна виступає за те, щоб «відносини щодо транзиту та продажу газу формувалися на прозорій моделі з чистою структурою».

 

 

   Торкаючись теми  стосунків  з Росією, Глава держави схвально оцінив нинішній стан цих відносин, зазначивши, що вони стали рівноправними і прагматичними.

 

 

   -Те, що було зроблено за останні кілька тижнів, свідчить, що ми, можливо, вперше з Російською Федерацією рівноправно сіли за стіл переговорів і говорили як партнери, – сказав Віктор Ющенко. Президент наголосив, що при цьому українська сторона, попри складнощі, «ні на йоту не зрадила, не здала, не продала державні, національні інтереси».

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі