Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Увага влади до сільських медичних закладів

3 лютого 2006 - 10:00

                         Оріхівській центральній районній лікарні вручено пересувний рентгено-діагностичний центр вартістю 300 тис. грн. Вільнянській ЦРЛ - аппаратуру  для рентгенофлюорографічних та мамографічних  досліджень вартістю 690 тис. грн.  Кошти виділено з державного бюджету

 

 

 

 

На виконання програми “Онкологія” у 2005 році видатки консолідованого бюджету за 11 місяців 2005 року склали – понад 7 тис.грн. В тому числі.    видатки з обласного та місцевого бюджету – майже 3700 тис.грн, з державного – 2697 тис. грн.;із спеціального фонду – 974,2 тис.грн.   З метою раннього виявлення передпухлинних захворювань та злоякісних новоутворень зовнішньої локалізації  в області  запроваджуються скринінгові  програми.  Створено обласний канцерреєстр.     Завдяки відкриттю мамологічних кабінетів в обласному та Мелітопольському  онкодиспансерах   понад 2 тис. жінок вже пройшли обстеження за допомогою сучасного  високотехнологічного  обладнання.

 

 

Туберкульоз теж  сьогодні залишається гострою  і актуальною медико-соціальною проблемою.            В середньому по області щодня  реєструється майже 5 хворих на туберкульоз , помирає один і більше. Найбільш неблагополучна ситуація склалася в Вільнянському, Оріхівському, Запорізькому, Бердянському, Михайлівському, Мелітопольському, Якимівському районах.  Найвищі показники захворюваності на туберкульоз  - 25% з усіх уперше виявлених зареєстровано серед осіб з підвищеним ризиком захворювання на туберкульоз: хворі з хронічними захворюваннями легень, хворих на алгоголізм та інші.

 

 

 Сучасна медицина в змозі вилікувати переважну більшість хворих на  туберкульоз легень та  інших органів  за умови своєчасного звернення за медичною допомогою та регулярному лікуванні хворих.

 

 

З метою профілактики та своєчасного виявлення хворих на туберкульоз проводяться спільні заходи управління охорони здоров’я облдержадміністрації з обласним управлінням освіти і науки   у відомчих загальноосвітніх  установах, з Держдепартаментом України з питань виконання покарань в Запорізькій області, обласною Організацією Товариства Червоного Хреста, Головним управлінням праці та соціального захисту населення   та своєчасному виявленню туберкульозу.

 

 

Своєчасно виявити захворювання на туберкульоз та  онкопатологію легень і пухлин молочних залоз  допоможуть пересувні флюороавтомобілі. Вони повинні з’явитися в кожному районі області.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області