Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця року всі підприємства водопровідно-каналізаційного господарства мають бути обладнані приладами обліку

29 листопада 2013 - 11:20

До кінця року всі підприємства водопровідно-каналізаційного господарства мають бути обладнані приладами обліку

Таке завдання поставлено під час  обласної  селекторної наради  щодо стану розробки оптимізованих схем тепло- та водопостачання населених пунктів, забезпечення підприємств засобами технологічного обліку тепла і води, роботи органів місцевої влади щодо розвитку інституту ефективного власника житла, яку провів Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов з керівниками районів.

- На сьогодні Урядом України визначено як найбільш пріоритетне завдання - скорочення споживання природного газу. У зв'язку з цим  органам місцевого самоврядування разом з підприємствами теплопостачання необхідно прискорити роботу щодо завершення розробки оптимізованих схем теплопостачання, у разі їх відсутності, і переглянути діючі схеми з урахуванням оптимального поєднання централізованого, помірно централізованого, децентралізованого, автономного та індивідуального опалення, - окреслив поточні завдання  Максим Шахов.

Поряд з розробкою оптимізованих схем водопостачання та теплопостачання дуже гостро стоїть питання забезпечення засобами технологічного обліку спожитого тепла та води. Як повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Костянтин Кувайцев, підприємства водопровідно-каналізаційного господарства області забезпечені приладами технологічного обліку на 82%. Відсутність приладів технологічного обліку порушує вимоги ліцензійних умов. До таких порушників будуть застосовуватись найжорсткіші заходи впливу аж до анулювання ліцензії. Також посадовець зазначив, що Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України поставлено завдання до кінця поточного року забезпечити 100-відсоткове обладнання підприємств водопровідно-каналізаційного господарства технологічними засобами обліку води та стоків. Починаючи з 29 листопада вводиться щодекадний моніторинг проведеної роботи.

У ході наради Максим Шахов висловив вдячність Токмацькій міській раді за роботу по створенню нових ОСББ. Керівникам решти територій рекомендовано взяти до уваги досвід їх роботи, налагодження тісного діалогу між органами місцевої влади та громадськістю.

Окремо учасники наради зупинились на питанні введення в експлуатацію житла в цьому році. Керівникам територій доручено забезпечити вчасне та повне подання до органів статистики  звітів про будівництво, а також посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо діючого Порядку прийняття в експлуатацію будинків. За підсумками 9 місяців 2013 року в області введено в експлуатацію лише 109,4 тис.м.кв житла.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей