Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулось урочисте відкриття нового виставкового залу в Музеї ретро-автомобілів «Фаетон»

17 грудня 2013 - 13:31

Днями в Музеї ретро-автомобілів «Фаетон» відбулось урочисте відкриття нового виставкового залу, в якому представлені всі види запорожців - від «горбатого», «вухатого» і до останніх моделей, а також багато інших машин, якими користувалися автомобілісти у минулому сторіччі.

В урочистому відкритті взяли участь заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігії облдержадміністрації Катерина Малакова, представники УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області, громадськість, засоби масової інформації.

«Музей ретро-автомобілів «Фаетон» є туристичною принадою як Запорізької області, так і всієї України: у 2013 році його занесено до Національного реєстру Книги рекордів України як найбільший музей техніки в країні» - наголосила Катерина Малакова, відкриваючи захід.

Музей ретро-атомобілів «Фаетон» діє вже 3 роки. На площі понад 2000 м2 представлено більш ніж 100 одиниць самохідної техніки, серед яких: 22 одиниці автомототехніки 30-60-х років, понад два десятки артилерійської та стрілецької зброї часів Великої Вітчизняної війни. Серед численних експонатів є вантажівка ЗІС-5, що стала своєрідною візитівкою міста Запоріжжя, автомобіль ГАЗ-АА – один з двох, збережених в Україні, відновлена до повної автентичності легендарна «Катюша». Для загального огляду представлені також автомобілі Willys , Dodge WC-51, GMC-353 тощо.

Як зазначив голова президії громадської організації «Авто-мотоклуб «Фаетон» Дмитро Позняк, музеєм започатковано гарну традицію - щороку відкривати новий зал.
У наступному році планується відкрити четвертий, в якому буде представлено важку техніку: вантажівки, бронетехніку, техніку для бездоріжжя тощо.

Музей має досвід організації виїзних виставок, автопробігів, різноманітних видовищних заходів. Його техніка була задіяна в реконструкції бойових дій Великої Вітчизняної війни. Автомобілі музею неодноразово брали участь у Всеукраїнській виставці у м. Київ, про що свідчать численні дипломи та грамоти.

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ