Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «2014 рік оголошено роком розвитку регіонів, і ми маємо максимально використати всі можливості»

27 грудня 2013 - 15:44

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду з керівниками райдержадміністрацій області за участю керівників правоохоронних та контролюючих органів регіону. Представники влади обговорили плани роботи на наступний рік з урахуванням проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

- Учора я взяв участь у засіданні Ради регіонів, яке відбулося під головуванням Президента України Віктора Януковича. Глава держави, підписавши економічні контракти з Російською Федерацією, фактично врятував Україну від повного колапсу. Тепер ми можемо сміливо дивитися в наступний рік. Головний документ, на який ми орієнтуємося, – це проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік». Тож сьогодні  пропоную обговорити його, щоб чітко розуміти, на що ми можемо розраховувати наступного року, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь поінформував присутніх про перспективи виділення області бюджетних коштів у наступному році.

- Відповідно до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» Запорізькій області передбачено трансфертів у сумі 4,373 млрд. грн., що на 4,4% більше, ніж поточного року. Дотація вирівнювання збільшена на 14,2% або на 260,4 млн. грн., - повідомив Сергій Медвідь.

За словами посадовця, субвенції передбачені в сумі 2,23 млрд. грн., що на 4,1% більше, ніж у 2013 році. З них на надання допомоги, пільг та субсидій планується виділити 370,1 млн. грн. – на 21,1% більше, ніж цього року, на галузь охорони здоров’я передбачено цільові інвестиції в сумі 27,3 млн. грн.. Ці кошти планується витратити на придбання медикаментів для швидкої допомоги,  витратних матеріалів та відшкодування вартості медикаментів для людей з гіпертонічною хворобою.

Сергій Медвідь підкреслив, що в проекті Закону України «Про Державний бюджет на 2014 рік» передбачено нерозподілені кошти. З них 3,48 млрд. грн. планується виділити Державному фонду регіонального розвитку, через який кошти будуть розподілятися між регіонами. У порівнянні з минулим роком фонд збільшено майже на 500%.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко підкреслив, що наступний рік стане дуже важливим для формування економіки регіону та України в цілому.

- Ми прожили дуже складний рік, було дуже багато випробувань, але ніщо не змусить Президента України Віктора Януковича відмовитися від курсу реформ та торжества Конституції. У нас великі плани на наступний рік, серйозні перспективи, планується залучення потужних інвесторів з багатьох країн. Словом, нам буде над чим працювати, особливо враховуючи той факт, що 2014 рік оголошено роком розвитку регіонів. Ми маємо максимально використати всі можливості, які створює центральна влада для розвитку регіонів, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?